Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Kızların ortaöğretimde net okullaşma oranları yüzde 85'e ulaştı

Bakan Selçuk: Kızların ortaöğretimde net okullaşma oranları yüzde 85'e ulaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hak-İş tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'na katıldı.

Etkinlikte, kalkınmanın en önemli konulardan birinin eğitim olduğunu dile getiren Selçuk, "Eğitimli kadınlar kalkınmanın hem öznesi hem de sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi içinde en önemli unsur. Biz de sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve özellikle Saygıdeğer Emine Erdoğan himayesinde 'Haydi Kızlar Okula' gibi projelerde eğitimde büyük bir gelişim kaydettik ve 2002 yılında yüzde 79'larda olan kadın okuryazarlık oranı bugün yüzde 95'lere ulaşmış durumda. Yine kız çocuklarımızın ortaöğretimde net okullaşma oranları yüzde 45'lerden yüzde 85'lere, yükseköğretimde de yüzde 13,5'lardan yüzde 46'lara ulaşmış oranlarımız var" bilgilerini paylaştı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN NEREDEYSE YÜZDE 60’I KADIN”

Kadınların eğitim seviyesindeki artışın en önemli sonuçlarından birisinin de artık karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları olduğunu vurgulayan Selçuk söyle konuştu:

"Siyasette kadın vekillerimizin oranı yüzde 4'lerden yüzde 17'lere gelmiş durumda. Öğretmenlerimizin neredeyse yüzde 60'ı, mimarlarımızın avukatlarımızın yarıya yakını da kadınlarımızdan oluşmakta. İstiyoruz ki yönetici seviyesindeki kadın sayımız da artsın. İnanıyoruz ki bu konuda bilincimiz, farkındalık artınca bu oran da artacak. Kamudaki çalışan kadınlarımızın yüzde 40'ına yakını kadın. Ve biz hem işçilerimizin hem de memurlarımızın sendikalaşma ve kadınlarımızın daha fazla sendika üyesi olmasında da ivmeleri ve eğilimleri pozitif bir şekilde görmekteyiz.”

Kadın girişimci oranlarının da yüzde 15'lerden yüzde 19'lara çıktığını aktaran Selçuk, kadın istihdamının artmasını önemsediklerini söyledi.

08-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş