Arama sonuçları

Bakan Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim Bakanı ile buluştu

Bakan Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim Bakanı ile buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Selçuk, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Carovska ve beraberindeki heyeti ağırladı.

MESLEKİ EĞİTİMİ KONUŞTULAR

Toplantıda iki ülkenin mesleki eğitim konusunda karşılıklı öğrenci değişim programlarını hayata geçirmesi, Makedonya'da seçmeli ders olarak Türkçe'nin yaygınlaştırılması gibi konular ele alındı.

İki ülkenin mesleki eğitim konusunda karşılıklı öğrenci değişim programlarını başlatması, Makedonya'da seçmeli ders olarak Türkçe'nin yaygınlaştırılması ve Türk öğrencilerin öğrenim gördüğü okullarda kütüphane kurulması konuları gündeme geldi.

 

"İŞ BİRLİĞİNE SICAK BAKIYORUZ"

Salgın süresince eğitim alanında oluşan zorlukların önüne geçebilmek adına iki ülke arasındaki iş birliğinin her zamankinden daha fazla önem kazandığına işaret etti.  Selçuk, "Bu dönemde daha da önem kazanan eğitimin dijitalleşmesi hususunda ülkem adına kayda değer kazanımlar elde etmiş bulunuyoruz. Bu alanda da karşılıklı iş birliğine sıcak baktığımızı belirtmek isterim" dedi.

Selçuk, Türkiye'de öğrenim gören Makedon uyruklu öğrenciler ve Makedonya'da öğrenim gören Türk uyruklu öğrenciler için burs imkanlarının geliştirilebileceğini aktardı. Selçuk, Makedonya'daki öğretmenlere hizmet içi eğitim verilmesi konusunda Türkiye'nin sahip olduğu tecrübe ve insan kaynağı noktasında destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE SALGIN SÜRECİNDE ÖNEMLİ ATILIM YAPILDI

Türkiye'nin eğitim ile ilgili atılım yaptığı alanlardan birinin de mesleki ve teknik eğitim olduğunu vurgulayan Selçuk, özellikle salgın sürecinde mesleki eğitim kurumlarının önemli miktarda maske, tıbbi önlük, dezenfektan, siperlik ve sağlık malzemesi üretimleri gerçekleştirdiğini belirtti.

Selçuk ve Carovska özellikle salgın döneminde iyi örneklerin paylaşımının eğitime kıymetli katkılar sağlayacağı konusunda ortak görüş belirtti.

18-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş