Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Okullar uzaktan eğitimle açılacak

Bakan Selçuk: Okullar uzaktan eğitimle açılacak

Bakan Selçuk: Okullar uzaktan eğitimle açılacak. Eğitim gündemiyle toplanan Bilim Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılışına dair alınan nihai kararı kamuoyuyla paylaştı.

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİMLE AÇILACAK

Bakan Selçuk, okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle açılacağını, yüz yüze eğitime ise 21 Eylül'de geçileceğini açıkladı. 21 Eylül'de geçilen eğitimin ise seyreltilmiş eğitim sistemi olacağını belirtti.

ÖZEL OKULLAR 17 AĞUSTOS'TA UZAKTAN EĞİTİME BAŞLAYABİLİR

Bakan Selçuk, "21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak" açıklamasında bulunurken, dileyen özel okulların da 17 Ağustos itibariyle uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabileceğini ekledi.

Selçuk, "Kovid-19 tedbirleriyle başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı) Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız" ifadelerini kullanırken, toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet etti.

HANGİ YAŞ GRUPLARININ BAŞLAYACAĞINA BİLİM KURULU KARAR VERECEK

21 Eylül'den itibaren eğitimin başlaması konusunda Bilim Kurulu'nun tavsiyesinin olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, seyreltilme sonucunda oluşabilecek açığın uzaktan eğitimle, canlı dersler ve EBA TV vasıtasıyla giderileceğini belirtti. Selçuk, yüz yüze eğitim konusunda da "Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE ÖZEL MÜFREDAT

Bakan Selçuk, yeni eğitim yılı sonunda sınava girecek öğrencilerile ilgili olarak müfredat içeriği ve onların çalışmalarına destek olmak için planlamalar yapıldığını da sözlerine ekledi.

VELİ VE ÖĞRETMENLER İÇİN KILAVUZLAR HAZIRLANDI

Bakan Selçuk, sürece özel kılavuzların hazırlandığını da söyledi ve şöyle konuştu:

"Kılavuz çerçevesinde velilerimiz ve öğretmenlerimiz için birtakım rehberler hazırladık ve bunların ne şekilde uygulanacağı konusunda ayrıntısını devam ettireceğiz. Tenefüslerde ve neyi ne yapacakları bu klavuzlarda yer alıyor.

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz velilerimiz için de hazırlanan bu kılavuzlarımızın takibi öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz tarafından takip edilecek.

Okulların hijyenini sağlamak için personel alımları da devam ediyor. Okullarımızla ilgili ihtiyaç kalemleri tek tek çıkarılmıştır. Nelere ihtiyaç olunduğu somut olarak ortaya konulmuş ve takibi de devam ediyor."

12-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş