Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Özel okullarda eğitimin telafisi yapılacak

Bakan Selçuk: Özel okullarda eğitimin telafisi yapılacak

Bakan Selçuk: Özel okullarda eğitimin telafisi yapılacak. Koronavirüs Bilim Kurulu 'eğitim' gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Selçuk, çocuğu özel okula giden velilerin ücret ödeyip ödemeyecekleri sorusunun yönlendirilmesi üzerine, tatil sırasında yapılan eğitimin telafi edeceğini açıkladı.

BAKAN SELÇUK: ÖZEL OKULLARDA EĞİTİMİN TELAFİSİ YAPILACAK

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün dünyada 1,5 milyara yakın öğrenci evde ve okullar kapandı. Bu anlamda bizim bütün velilerimize özel okulda veya değil, bu konu uzun soluklu bir konu ve telafisi yapılacak olan bir husus. Özel okullarla ilgili dernek ve temsilcilerle görüştüğümüzde de bu konu gündeme geldi.

Şu anda yapılamayan eğitimlerin telafisi yapılacağı için bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Velilerimiz lütfen bizim için önemli olanın çocuklar olduğunu unutmasın.  Çocuklar için çalışıyoruz, bu yüzden moralimiz, motivasyonumuz yüksek. Gereken her şeyi yapacağız. Beklenti içinde bulunan velilerimize de gün gün, hafta hafta her türlü açıklamayı yapacağız."

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER NE OLACAK?

Bakan Selçuk, ücretli öğretmenlerin durumlarının sorulması üzerine, şunları söyledi:

Ücretli öğretmenler konusundaki mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda çok açık. Bizim 'telafi eğitimi' olarak yapacağımız, planladığımız, hazırlıklarını sürdürdüğümüz bütün eğitim çalışmalarında ne zaman olursa olsun, yazın olabilir, hafta sonları olabilir her şekilde her senaryoya ve açığız. Bunun zaman dilimlerinde de derslerimize ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Konu ile ilgili mevzuat ve teknik çalışmalar devam ediyor."

ÖZEL EĞİTİM KURSLARI DA KAPALI OLACAK

Bakan Selçuk, sorulan sorular üzerine özel eğitim kurslarının da 30 Nisan'a kadar kapalı olacağını belirtti.

25-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş