Arama sonuçları

Bakan Selçuk'tan 7 maddelik 'nabız' toplantısı

Bakan Selçuk'tan 7 maddelik 'nabız' toplantısı

Bakan Selçuk'tan 7 maddelik 'nabız' toplantısı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, 15 Ekim'de açıklayacağı ‘makro plan’ öncesi eğitim alanında çalışan STK ve sendikaların temsilcileriyle buluşuyor. 

Bir anlamda Selçuk, toplumun tüm kesimlerinin temsilcileriyle buluşarak olası değişiklikler, uygulamalarla ilgili görüş de almış olacak. Bir anlamda "nabız" tutacak. 

Bu hafta sonu İstanbul'da yapılacak toplantıya değişik sivil toplum kuruluşları ile sendikalardan yaklaşık 100 eğitimcinin katılacağı belirtiliyor.

BAKAN SELÇUK'TAN 7 MADDELİK 'NABIZ' TOPLANTISI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplantıya katılacak eğitimcilere "hazırlık" olsun diye konu başlıkları da gönderildi.

İşte bakanlıktan gelen yazıya göre toplantıda ele alınacak 7 tema

1-NASIL BİR MÜFREDATA İHTİYACIMIZ VAR? BU MÜFREDATLARDA ÖĞRENCİLERE HANGİ BECERİLER KAZANDIRILMALIDIR?

Eğitim programlarının temel felsefesi nasıl olmalıdır? Programlar nasıl belirlenmelidir? Ders kitapları ve diğer ders materyalleri nasıl hazırlanmalıdır, hazırlanırken hangi hususlara dikkat etmek gerekir? Öğrencilerin mutlu, ahlaklı ve beceri sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi için neler yapılmalıdır?

NASIL BİR İLK VE ORTAÖĞRETİM HAYAL EDİYORSUNUZ?

2- NASIL BİR ÖĞRETMEN İSTİYORUZ?

Geleneksel kodları ihmal etmeden çağdaş dünyada nasıl bir öğretmene ihtiyacımız var? Eğitim hayatımızda öğretmenlerimiz için ne tür mesleki gelişim programları ve insan kaynakları modeli geliştirebiliriz? Hali hazırda iş başında olan öğretmenlerimiz için nasıl ve ne tür hizmet içi eğitim programları düzenlenmelidir?

3-KALİTELİ BİR EĞİTİM İÇİN NASIL BİR OKUL ORTAMI OLUŞTURMALIYIZ?

Okul mimarisinden minimal ortamlara kadar okul tasarımlarında nelere dikkat edilmelidir? Çocuklarımız nasıl bir okul ve sınıf ortamlarında eğitim görmelidir? Sınıf ortamları oluşturulurken, başarı, başarısızlık, ekonomik veya sosyal farklar nasıl artırabilir? Okul sistemleri nasıl oluşturulmalıdır?

4- ÜLKEMİZDE BÖLGELER ARASI EĞİTİM FARKLARINI GİDERMEK İÇİN NE TÜR ÖNLEMLER ALINMALIDIR?

5-ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVLARI NASIL OLMALIDIR?

Hem lise hem de üniversiteye öğrenci yerleştirme usul ve yöntemleri konusunda önerileriniz nelerdir? Sınavların eğitim hayatımızdaki rolü ve ağırlığı nasıl düzenlenmelidir?

6-EĞİTİM SİSTEMİNDE İZLEME, DEĞERLENDİRME, ÖLÇME, DENETİM, ÖZDENETİM MEKANİZMALARI NASIL OLMALIDIR?

Eğitim hayatımızda hangi izleme, ölçme ve değerlendirme sistemleri kullanılmalıdır? Eğitim sistemimiz nasıl denetlenmeli, özdenetim mekanizmaları nasıl kurgulanmalıdır?

7- EĞİTİMİMİZDE KÜLTÜR, SANAT VE SPOR ETKİNLİKLERİNE NASIL YER VERMELİYİZ?

Öğrenci ve öğretmenlerimiz için ders dışı aktiviteler, uğraş ve sosyal faaliyetler nasıl düzenlenmelidir? Öğrencilerimizin yerel, ulusal veya uluslararası sanat, kültür ve sportif faaliyetlere ilgisini artırmaya yönelik hangi çalışmaları yapmalıyız?

04-09-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş