Arama sonuçları

Bakan Yanık: 706 bin 67 sığınmacı çocuk ŞEY aldı

Bakan Yanık: 706 bin 67 sığınmacı çocuk ŞEY aldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başkanlığını yaptığı "Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısında konuştu. Yanık, Türkiye'nin göç akınlarının başladığı günlerden itibaren tamamen insani sebeplerle, özellikle eğitim, sağlık gibi konularda vatandaşlarına sağladığı imkanları sığınmacılara da sunabilmek için elini taşın altına koyduğunu söyledi.

"ÇOCUĞA YAPILAN YATIRIM, GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR"

Yanık, ülkeye sığınan çocuklara yönelik de proje hazırladıklarını anlattı.

Türk çocukları için 2003 yılından bu yana uyguladıkları Şartlı Eğitim Yardımı'nı 2017'den beri Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılay ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ortaklığında Türkiye'de geçici ve uluslararası koruma altında yaşayan çocukları da kapsayacak şekilde genişlettiklerini aktaran Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje kapsamında her iki ayda bir, ana sınıfı ile 12. sınıf arasındaki öğrencilere, okullarına düzenli devam etmeleri koşuluyla yine Kızılay Kart aracılığıyla maddi yardım yapmaktayız. Projeyle Eylül 2021 tarihli verilere göre 706 bin 67 sığınmacı çocuk, en az bir kez Şartlı Eğitim Yardımı'ndan yararlanmıştır. Eğitim hayatına sekte vurabilecek kültürel nedenleri bertaraf edebilmek için kız çocukları için ödeme miktarını erkek çocuklarınkinden, 9-12 sınıf arasındaki yardımları da daha küçük sınıflarınkinden biraz daha fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Kayıp bir kuşağın önlenmesi için elzem olarak gördüğümüz bu projenin 2022 sonrasında da fonlanmaya devam etmesi için sadece sığınmacılar için değil tüm dünyanın geleceği için önem arz ettiğini de muhataplarımıza her fırsatta anlatıyoruz. Çocuğa yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır anlayışımızı muhataplarımıza ifade ediyoruz."

 

30-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş