Arama sonuçları

Bakan Yanık: Dünyada örnek alınan hizmet modelleri oluşturduk

Bakan Yanık: Dünyada örnek alınan hizmet modelleri oluşturduk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planımızda toplumda çocuk hakları kültürünün yaygınlaştırılması, çocuk adalet sisteminin, çocuk koruma sisteminin ve eğitim sisteminin güçlendirilmesi, çocuk ve aileye yönelik özel koruma hizmetlerinin geliştirilmesi konularında stratejiler belirledik" dedi.

Yanık, bir otelde düzenlenen "2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 85 milyon nüfusun 22 milyonunun çocuklardan oluştuğunu söyledi.

EN ÖNEMLİ AKTÖRLER

Türkiye yüzyılının en önemli aktörlerinin de çocuklar ve gençlerin olacağını belirten Yanık, çocuklara yönelik riskleri önceden tespit edebilecek, gerekli müdahaleleri planlayarak gerçekleştirebilecek mekanizmaların kurulması ve çocukların gelişimlerini desteklemeye yönelik tedbirlerin alınmasının yetişkinlerin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

ÖZGÜN MODELLER GELİŞTİRİLDİ

Çocukların kaliteli hizmetlere erişebilecekleri, risk faktörlerinin tespit edilerek ihtiyaç duyulan koruyucu ve önleyici müdahalelerin zamanında ve yeterli düzeyde verilmesini sağlayan bir sistemi oluşturmak için çalıştıklarını belirten Yanık, bu konuda özgün hizmet modelleri geliştirdiklerini anlattı.

Yanık, "Önümüzdeki beş yılı kapsayacak şekilde, çocuğa bütünsel bakan ve sağlıklı gelişmeleri için gereken koşulların oluşmasına odaklanan bakış açısı ile Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planını hazırladık" dedi.

6 TEMEL ALAN, 23 STRATEJİK HEDEF, 159 FAALİYET BELİRLENDİ

Yanık, bilimsel verilere dayalı sosyal politikalar geliştirmeyi önemsediklerini belirterek, değişen toplum yapısına ve günün ihtiyaçlarına uygun hizmet modellerini, bilimsel çalışmalarda elde ettikleri sonuçlar üzerinden yürüttüklerini ifade etti.

"DÜNYADA BİRÇOK ÜLKE TARAFINDAN ÖRNEK ALINAN HİZMET MODELLERİ OLUŞTURDUK"

Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ile çocuk koruma alanında mevzuatın, kurumsal yapıların, sosyal hizmet iş gücünün ve çocukların etkin katılımının güçlendirilmesini amaçladıklarını belirten Yanık, ailelerin ve ebeveynlik becerilerinin, aynı zamanda çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesini, çocuk hakları konusunda toplumsal farkındalığın geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Son 20 yıllık sürede sosyal hizmet alanında önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Yanık, şöyle dedi. "Dünyada birçok ülke tarafından örnek alınan hizmet modelleri oluşturduk ve başarıyla yürüttük. Özellikle sağlık hizmetlerinin sunumu, sosyal hizmet modelleri gibi toplumsal refahın önemli başlıklarında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı başardık."

Bakan Yanık, Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ile ölçülebilir ve izlenebilir kalite standartlarını geliştireceklerine, çocuklara, ihtiyaç duydukları hizmetleri hızlı ve etkin şekilde sunabilmek için hizmet planlama sistemini güçlendireceklerine inandıklarını ifade etti.

19-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş