Arama sonuçları

Bakan Yılmaz: Yılda birden fazla YGS yapılacak

Bakan Yılmaz: Yılda birden fazla YGS yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Aydın Üniversitesinin 2006-2007 akademik yılı açılık törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, üniversitenin akademik yılını ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın "İslam Dünyasında Yılın En İyileri" ödülünü alması nedeniyle üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ı tebrik etti. İşte Bakan Yılmaz’ın açıklamaları:

CEHALETİ KALDIRMAK LAZIM: Bilgi çağında Türkiye'nin en büyük mukayeseli üstünlüğünün genç ve dinamik nitelikli insan gücü olduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'nin petrolü yok, doğal gazı yok. Ama ürettiği gelir bakımından dünyada ilk 20 arasındaysa işte bu başarıdır, aynen Japonya gibi. Japonya'da da bunların hiçbirisi yok, bunu beşeri sermayesine borçludur. Eğer siz milli gelir bakımından dünyanın 20 ülkesi arasındaysanız diğer göstergelerin her biri ne söylerse söylesin gerçek rakam budur: Üretmek üretmek, üretmek. Milli gelir ile insanınızı zengin kılmak. Zira biz biliriz ki yoksul olan evde kavga bitmez. Yoksulluğu kaldırmak, cehaleti kaldırmak lazım. Üretmek lazım."

YILDA BİRDEN FAZLA YGS: Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, eğitim teknolojilerini yaygınlaştıracaklarını, özel yetenekli öğrenciler için de özel programları uygulamaya koyacaklarını, yükseköğretim reformunu hayata geçireceklerini, Yükseköğretim Kalite Kurumunu oluşturacaklarını, yükseköğretime geçiş sınavını yılda birden fazla yapacaklarını dile getirerek, ihtisaslaşmaya önem vereceklerini ifade etti.

EĞİTİM KALKINMANIN TEMELİDİR: Türkiye'nin insan gücünü, okul öncesi eğitimden başlayarak ilk, orta, lise ve üniversite dahil ihtisas eğitimiyle taçlandırılması halinde bilgi tabanlı ekonominin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirebileceğine dikkati çeken Yılmaz, "Eğitim kalkınmanın temelidir, üretken ve rekabetçi bir ekonomiyle ülkemizi güçlü, halkımızı mutlu kılabiliriz" diye konuştu.

FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLADIK: Eğitimde kaliteye öncelik vereceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Bu alanda gerçekten çok mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Herkesin farklı bakış açısı vardır ama en son bizim bir TEOG sınavımız oldu. Yani ortaokuldan liseye geçiş için sınav. Bu TEOG sınavında 120 sorunun 120'sini de yapan öğrencilere baktım, bence bu fırsat eşitliğini sağladığımızı düşünüyorum. Kimisi istisna diyor ama vereceğim örnekler istisna olmanın çok ötesinde. 120 sorunun 120'sini çözenlerden birisi Van'ın Erciş İlçesi'nden, bir diğeri Van'ın Edremit İlçesi'nden, bir diğeri Ağrı Diyadin'den, bir diğeri Muş'un Varto'sundan, bir diğeri Şırnak İdil'nden, bir diğeri Tunceli'nin Çemişgezek'ten, Sivas'ın Kangal'dan. Tunceli Çemişgezek'te TEOG'ta birinci olan çocuk şu an Robert Koleji'nde okuyor. İşte bu fırsat eşitliğidir. Eğer doğrudan Tunceli'den, Çemişgezek'ten, Muş'un Varto'sundan öğrencilerinize 'Doktor olacaksın' denirse, o yolda da kendisine imkan tanınırsa fırsat eşitliğinde epey mesafe aldık demektir. Ancak daha çok yapacaklarımızın olduğunu da biliyoruz.

ÖĞRETMENE PERFORMANS. ÖLÇÜTÜ GELİYOR: Eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Öğretmen Strateji Belgesini yürürlüğe koyacağız. Öğretmenlerimizin bilgilerini güncellemesini sağlayacak Öğretmen Akademisi'ni kuracağız. Performansını ölçemediğiniz hiçbir işte başarılı olmak mümkün değil, ölçmek lazım. Öğretmenlere de performans ölçütü getireceğiz." diye konuştu.

OKUL ÖNCESİ ZORUNLU OLACAK: Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını kaydederek, ikili eğitim sistemine son vereceklerini, bunun için 2019 yılı sonuna kadar 77 bin derslik yapacaklarını ifade etti.
 

21-10-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş