Arama sonuçları

Bakan Ziya Selçuk'tan o görüntülerle ilgili açıklama

Bakan Ziya Selçuk'tan o görüntülerle ilgili açıklama

Ziya Selçuk'tan o görüntülerle ilgili açıklama. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün başlayan EBA yayını sırasında yayınlanan idam görüntülerine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

BAKAN ZİYA SELÇUK'TAN O GÖRÜNTÜLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

 

Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık  bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.

Saygılarımla;

Ziya Selçuk

Milli Eğitim Bakanı

NE OLMUŞTU?

İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 18 milyon öğrenci için uzaktan eğitim bugün EBA TV üzerinden başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3 ayrı kanalda kendileri için hazırlanan dersleri izledi. Sosyal medyada da EBA TV en çok tartışılan konular arasında ilk sırada yer aldı.

Ancak en çok tartışılan ise “idam sahnesi” oldu. Ortaokul 7’nci sınıf öğrencilerine Adnan Menderes’in hayatı ve idamı animasyonla izletildi.

EBA TV: DERSİMİZ İDAM

“Kilometre Taşları” adlı 6.44 dakikalık videoda idam görüntüleri şu sözlerle anlatıldı: “16 ayın sonunda hakimler kalemlerini kırmış ve kararı açıklamıştı. İdam. 17 Eylül öğlen saatlerinde Adnan Menderes tabureye çıktı. İlmik boynunu geçirildi ve sadece İstanbullu olduğu bilinen cellat ayaklarının altındaki tabureyi itti.“

Bir tarih öğretmeni şaşkınlıkla görüntüleri izlediğini söyleyerek, şunları anlattı:

“Şu anda 7’nci sınıfların müfredatında böyle bir konu yok. Nereden çıktığını anlamadık. Şu anda müfredat üretim, dağıtım ve tüketim. Devam ünite ise bilim, teknoloji ve toplum. Neden öğrencilere idam görüntülerinin izletildiğini anlamak da mümkün değil.

23-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş