Arama sonuçları

Bakanlığını yalanladı

Bakanlığını yalanladı

Uzaktan eğitimde geçen yıl EBA’yı yaklaşık 13 milyon öğrencinin kullandığı açıklanırken Bakan Özer, 18 milyon öğrencinin kullandığını iddia etti.

BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamaları birbirini yalanlıyor. Bakanlık 21 Haziran 2021’de uzaktan eğitimin sürdüğü 23 Mart 2020 ile 18 Haziran 2021 tarihleri arasında EBA’yı 12 milyon 873 bin öğrencinin kullandığını açıklamıştı. Ancak bakanlık bu ifadesini değiştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘salgın döneminde EBA üzerinden 18 milyon öğrencinin kesintisiz olarak eğitime devam edebilmelerine imkân sağlandığını’ iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e 31 Ocak’ta verdiği önergede, “Pandemi sürecinin başlangıcından bu yana geçen süre zarfında öğrencilerin kullanımı için dağıtılan tablet sayısı kaçtır? Dünya Bankası tarafından uzaktan eğitim projesi için ülkemize verilen 160 milyon dolarlık krediden bugüne kadar hangi hizmetler için ne kadarlık bir harcama yapılmıştır?” diye sordu.

Bakan Özer ise 22 Şubat’ta verdiği cevapta Yenilik ve Teknoloji Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün (YEGİTEK) verilerini yalanlayan ifadeler kullandı. YEGİTEK’in en son yayımladığı raporda 12 milyon 873 bin öğrencinin EBA’yı kullandığı açıklanmasına rağmen Bakan Özer uygulamanın 18 milyon öğrenci tarafından kullandığını ifade etti.

Bakan, yanıtında, ‘asrın faciası’ FATİH Projesi’nden de bahsetti. Eğitimde adeta bir karadeliğe dönüşerek milyarlarca lira yutan ve 11 yılın sonunda hedefinin yalnızca yüzde 69’unu gerçekleştirilen FATİH Projesi’nin devam ettiği belirtildi. Özer, FATİH Projesi kapsamında 7 bin okulun ağ altyapı kurulumu sürecinin devam ettiğini aktardı.

Bakan Özer, 687 bin 688 tablet bilgisayar setinin dağıtıldığını açıklarken bu tabletlerin 665 bin 157’sinin 25 GB’a kadar kotalı internet paketi olduğunu ifade etti. Dünya Bankası tarafından finanse edilen ‘Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi’ kapsamında 59 milyon TL’lik kaynak kullanıldığını söyleyen Özer, toplamda 16 bin 547 okulda ağ altyapısı kurulumu gerçekleştirildiğini belirtti. Özer, 2 bin 864 okula internet erişimi verildiğini aktardı.

21-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş