Arama sonuçları

Bayraktar: Geleceğin akıllı arabalarını yapacak genç kardeşlerimiz bu yarışmalardan yetişiyor

Bayraktar: Geleceğin akıllı arabalarını yapacak genç kardeşlerimiz bu yarışmalardan yetişiyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, geleceğin akıllı arabalarını yapacak gençlerin TEKNOFEST yarışmalarından yetiştiğini söyledi.

Bayraktar, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi Kampüsü içerindeki pistte Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda finale kalan takımları ziyaret etti.

Bayraktar, gazetecilere, TEKNOFEST'in ilk yarışmasıyla başladığını belirterek, şöyle dedi: "Adım adım şimdi bu heyecan, coşku artacak ve 27 Nisan'da da inşallah tüm milletimizle İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda buluşacak. Yarışma, Togg'un buraya gelmesiyle büyük bir anlam kazandı. Robotaksi yarışması, bizim ilk yıldan beri düzenlediğimiz yarışma. Giderek büyüyerek, gelişerek bugünlere geldi."

Bilişim Vadisi'nin sponsorluğunda ve desteğiyle yapılan yarışmaya katılanların akıllı otonom sürüş teknolojileri üzerine çalıştığını dile getiren Bayraktar, "Bir anlamda geleceğin akıllı arabalarını yapacak genç kardeşlerimiz bu yarışmalardan yetişiyor" dedi.

SİLİKON VADİLERİ ÇIKACAK

Bayraktar, bunların çok hızlı arabalar olmadığını, daha akıllı arabalar olduğunu, özellikle bu yönlerin ortaya çıktığını belirtti.  Bayraktar, "Geleceğe doğru bir projeksiyonla bakacak olursak TEKNOFEST düzenlenen illerimizden de çok büyük, bir anlamda Silikon Vadileri çıkacak diyebiliriz, bunu bekleyebiliriz. Bu çok garip olmaz" dedi.

"Kızılelma gökyüzünde uçar mı?" sorusu üzerine Bayraktar, "Tabii şu an onlar sürekli uçuyorlar. Test denemelerimiz, aynı zamanda eğitim faaliyetleri hem Akıncıyla hem Bayraktar TB2 ile. Ayrıca görev yapanlar da var" dedi.

"Kızılelma TEKNOFEST'te semada olacak" haberine ilişkin soru sorulan Bayraktar, "Kızılelma, TEKNOFEST'te gidecek inşallah. Sürprizleri bekleyelim" karşılığını verdi.

14-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş