Arama sonuçları

'Benim Hikayem Projesi' ile bu yıl 8 bin öğrenci kamerayla tanışacak

'Benim Hikayem Projesi' ile bu yıl 8 bin öğrenci kamerayla tanışacak

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, "Benim Hikayem Projesi" ile bu yıl 8 bin öğrenciyi kamerayla tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliği ve desteğiyle yürüttüğü "Benim Hikayem" projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrenciler kamerayla tanıştırılıyor.

5 YIL ÖNCE BAŞLADI

Dernek yetkilileri, 5 yıl önce başlatılan proje kapsamında il il gezerek kamera arkasına meraklı 9-14 yaş arası çocukların yeteneklerini keşfetmesini sağlıyor.

Bu kapsamda ziyaret edilen 10 okuldan biri de Bayburt'taki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu.

Burada öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Polatel ve Anadolu Ajansı (AA) Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu, öğrencilere görsel medyada kameramanlık mesleğinin önemini ve nasıl yapıldığını anlattı.

Polatel ve Marufoğlu'ndan kameranın teknik özellikleri, belgesel yönetmenliği, sinema çekimi ve röportaj teknikleri hakkında teorik bilgiler alan öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde oluşturulan alanda kendi kullandıkları kamera ve diğer ekipmanlarla çekim gerçekleştirdi.

Polatel, proje kapsamında bu yıl 10 il belirlediklerini ve mayıs ayında 5 ili ziyaret edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu iller Bayburt, Malatya, Van, Kilis ve Kastamonu. Bu ilk ayakta bizim hedefimiz 3 bin çocuğa ulaşabilmek ve bu 3 bin çocukla eylülde devam edeceğimiz ikinci ayakla birlikte toplamda 8 bin çocuğa ulaşabilmek. Tüm bu çocuklarla birlikte olup kameraları onlara tanıtıp gösterip onlarla neler çekilebileceğini anlatabilirsek ne mutlu bize."

26-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş