Arama sonuçları

Beril’in üniversite yolculuğu ‘mezuniyet’ ile tamamlanıyor

Beril’in üniversite yolculuğu ‘mezuniyet’ ile tamamlanıyor

Engelli çocukların Anayasal bir hak olan eğitim hakkına sahip olmak için nasıl mücadele ettiklerini zaman zaman haberlerde görürüz, kimi zaman da kendimiz yaşarız. İşte bu mücadeleden başarıyla çıkan kahramanlarından birisi de Beril Zorlu. Beril’in bu yolculuğunda annesi Yeşim ile babası Doğan da ona eğitimin kapılarını bazen zorlayarak da açan en büyük destekçileri oldu. Bugün ise Beril üniversiteden mezun olmaya hazırlanıyor.

1998’de İzmir’de dünyaya gelen Beril Zorlu, 2 yaşında aldığı otizm teşhisiyle farklı gelişen bir birey olarak, özel eğitim ve kaynaştırma eğitimleri aldı. 2011’de piyano çalmaya başlaması hayatında bir dönüm noktası oldu. Müzik, hayatında yeni bir yol, yeni bir kapı açtı.  2013’de kazandığı Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nden 2017’de mezun oldu. 2018-2020 yılları arasında GÖZ TEMASI Rock Grubu’nda sahne aldı, 2013’den bu güne İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nda Piyano eşlikçisi olarak sahne alıyor.

YURTDIŞINDA KONSERLER VERDİ

2016’da Uluslararası ANCA Otizm Festivali kapsamında Kanada’da, 2017’de T.C. Kültür Bakanlığı GENÇDES Proje Sanatçısı olarak Macaristan’da solo Konserler veren Beril Zorlu yurt içinde de pek çok ilde sahne aldı.

İLK OTİZİMLİ MEZUNU OLACAK

Kendisini farklılıkları ile kucaklayan İzmir Demokrasi Üniversitesi Müzikoloji Bölümü’ndeki eğitimini başarıyla tamamlayan Beril Zorlu, üniversite mezuniyetinden önce Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verdi.

Genel Müzik Direktörlüğünü Müge Altınok’un yaptığı ve iki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde piyano ile klasik eserler seslendirirken ikinci bölümde müzik yolculuğu sırasında edindiği eşlikli müzik yapabilme, piyano çalarken aynı zamanda eser seslendirme gibi farklı becerileri sergiledi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Keman Sanatçısı Handan Gürkan eşliğinde eserler, İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Pınar Şahin ile 4 el Piyano Düeti olarak eserleri, İzmir Demokrasi Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Alpaslan Ertuğrul Eren ile flüt eşlikli bir eser ile dinleyicilere müzik ziyafeti verirken, finalde piyano çalıp aynı zamanda seslendirdiği 3 eserde kendisine eşlik eden hocası İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Orçun Berrakçay ve bölümden arkadaşları Kıymet Şahin, Muzaffer Efe Bayram, Erdoğan Erdemirdöven ile birlikte seyircileri coşturdu.

Klasik Batı Müziği, Türk Müziği ve popüler müzik eserlerinin solo ve eşlikli olarak sunulduğu zengin repertuarıyla akıcı bir konser programı izleyen misafirlerin yoğun alkışları ile tüm sahne ekibi birlikte coşkuyla İzmir Marşı’nı söyleyerek akşamı noktaladı.

-

-

-

10-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş