Arama sonuçları

BİGGED ile eğitim teknolojileri girişimcileri desteklenecek

BİGGED ile eğitim teknolojileri girişimcileri desteklenecek

BİGGED ile eğitim teknolojileri girişimcileri desteklenecek. TÜBİTAK’ın desteklediği ODTÜ Teknokent ve MEF Üniversitesi’nin iş birliği ile gerçekleşen BİGGED projesi ile eğitim teknolojileri alanında girişimcilere fırsatlar sunuluyor. Programa son başvuru 10 Aralık.

Eğitim Teknolojileri ile girişimciliği buluşturan BİGGED ile eğitim alanında, teknoloji ile farkındalık yaratmak ve problemlere inovatif çözümler üretmek amaçlanıyor. Pandeminin eğitimi sekteye uğratmasıyla dönüşü olmayacak şekilde başlayan değişim süreci, eğitimde teknolojik ihtiyaçların çok daha gündemde olmasına neden oldu.

BİGGED İLE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLENECEK

BİGGED ile amaç ODTÜ Teknokent ve MEF Üniversitesi’nin birikimi ile alandaki nitelikli iş fikirlerinin başarılı birer iş planına dönüşmesini sağlamak ve bu iş planlarının TÜBİTAK hibe desteği alarak şirketleşmesine destek olmak.

Programda katılımcılar Ar-Ge derinliği olan ticarileşme potansiyeli yüksek işlerin doğmasını sağlamak için çeşitli eğitimler ve mentorluk programı ile desteklenecek. Ktılımcılar; başarılı olmaları durumunda yüzde 100 geri ödemesiz olarak 200 bin TL sermaye desteği de alabilecek. İki kurumun iletişim ağında yer alan mentorlarıyla ve networkleriyle de tanışma fırsatı sağlayacaklar.

PANDEMİ DEĞİŞİMİ HIZLANDIRDI

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin eğitimdeki değişimin pandemi ile birlikte hızlandığını söyleyerek, şöyle dedi:

“Pandemi döneminde eğitim teknolojileri alanında dünyadaki 1 milyar dolar ve üstü piyasa değerine sahip unicorn şirket sayısı 10 ayda 2 kat artmıştır. Önümüzdeki dönemde bu sayılar katlanarak artacaktır. Pandemi sonrasında çalışma ortamları ve eğitim artık eskisi gibi olmayacak. Yeni dönemde her alanda eğitim teknolojileri kilit rol oynayacaktır.  ODTÜ Teknokent iş birliğiyle başlattığımız TÜBİTAK BİGGED desteği ile bu alanda ekosistem oluşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. MEF Üniversitesi olarak kurulduğumuzdan bu yana uyguladığımız Flipped Learning, aktif öğrenme yöntemleri ve eğitim teknolojileri konusunda başlattığımız uygulamalar ile yükseköğretimde inovatif adımlar attık. Girişimcilere sahip olduğumuz networkü açmaya hazırız. Eğitim Teknolojileri alanında fikirleri olan herkesi bu programa bekliyoruz.”

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz de bakanlık olarak eğitimde dijital içerik ve inovasyon ekosistemi için bu tür projeleri desteklediklerini söyledi. Yılmaz, “Eğitim teknolojilerinin yöntemlerini, metotlarını pilot uygulamalar ile test etmek için destek olabiliriz” dedi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar R. Alemdar da pandeminin yarattığı küresel iklimi de göz önüne alarak iki önemli partnerin iş birliği ve MEB desteğiyle eğitim teknolojileri alanında küresel markalar çıkartmak istediklerini söyledi. Alemdar şöyle dedi:

“Eğitim teknolojileri pazar payı hem çok büyük hem de çok hızlı büyüyor. Bu pazarın 3-4 yılda 300 milyar dolardan 550-600 milyar dolara çıkması bekleniyor” dedi.

Programa, eğitim teknolojileriyle ilgili fikri olan ve bu fikrini iş fikrine dönüştürmek isteyen herkes katılabilir.

Başvuru için: https://bigg-ed.com/tr/bigged

02-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş