Arama sonuçları

Bilal Erdoğan: Gençlerin üniversitelerle ilgili memnuniyetleri yüksek

Bilal Erdoğan: Gençlerin üniversitelerle ilgili memnuniyetleri yüksek

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu’nun projesi kapsamında düzenlenen "Genç Türkiye Forumu" toplantılarının 4'üncüsü Samsun'da gerçekleştirildi. Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nca düzenlenen "Genç Türkiye Forumu" Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda "Gençlerin Yükseköğretim Algısı" adıyla Karadeniz Bölgesi'nin 18 ilinden gelen 300'ü aşkın gencin katılımıyla yapıldı.

Hüseyin Taha Karagöz moderatörlüğünde düzenlenen müzakere oturumuna, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu.

ERDOĞAN ANKETİ AÇIKLADI

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu toplantısı öncesinde gençlerle anket yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları anlattı: "Ankette gençlere üniversite tecrübeleriyle ilgili, üniversiteye giriş, üniversiteye çıkışa yönelik sorular soruldu. O verileri de değerlendirerek bugün gençler gün boyunca konuştular belli başlıklar çerçevesinde. Şimdi onun sonuçlarını ve sorularını burada göreceğiz. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Yükseköğretim, ülkelerin gelişmesinde çok önemli. Çünkü gençlerin gelişmesinde, eğitiminde, mesleğe hazırlanmasında çok kritik bir dönem. Dolayısıyla burada gençlerin kafalarına takılan şeyleri özellikle YÖK Başkanımız cevaplama imkanı bulacak. Ondan sonra ümit ediyorum ki bugünün raporunu da YÖK Başkanımız ilgili bakanlara ileterek yükseköğretimde gençlerin gördükleri noktaları da paylaşacağız."

GENÇLER ÜNİVERSİTELERDEN MEMNUN

Erdoğan, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nun gençlerle yaptığı anket sonuçlarına da değinerek şunları söyledi: "Gençlerin üniversitelerle ilgili memnuniyetleri daha yüksek gibi gözüküyor. Anketteki 'Üniversitenizi iyi buluyor musunuz? Üniversitenizi zor buluyor musunuz? Başka üniversitelere göre nasıl buluyorsunuz? İmkanınız olsa aynı üniversiteyi mi seçerdiniz?' türündeki sorularda yüzde 60-70 gibi bir memnuniyet var. Ama tabii ki üniversite hayatı boyunca maddi imkansızlıklardan dolayı sıkıntılardan bahsediliyor. Konaklamayla ilgili bir sıkıntı olduğu üçte bir civarında konuşulabilir. Bir de kariyerle ilgili, 'Üniversite sonrasında ne olacağım' ile ilgili kaygıları görüyoruz. Üniversite içerisindeki donatılarla ilgili şikayetleri de görüyoruz. Samimi kanaatimi söyleyecek olursam, bazı meselelerde mutlak tatmini asla beceremezsiniz. Mesela yeme içme böyledir. Yeme içme yapan kurumun her müşterisini yüzde 100 memnun etmesi mümkün değildir. Çünkü bazen işin içine zevkler de katılır. Dolayısıyla mesela konaklama olarak, hatta üniversite döneminde yediği yemekler olarak gençlerin beklentileri her zaman daha yüksek olabilir. Mesela kızlar daha az yağlı ister, daha az et ister, erkekler daha çok yağlı ister, daha çok et ister. Bu bile karşılaşabilecek meseleler ama bunların daha iyi olmasına yönelik gayretin olduğunu görüyoruz. Geçmiş dönemlere göre daha iyi imkanların olduğunu görüyorum. Benim 15 yıla yakın Batı ülkelerinde yaşadığım tecrübelerle kıyasladığımda, dünyadaki rakiplere karşı iyi noktada olduğumuz birçok şeyi görüyoruz. Dolayısıyla tecrübelerimi gençlerle paylaşmak faydalı olabilir."

18-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş