Arama sonuçları

Bilnet Okulları öğrencilerinden matematik yarışmasında uluslararası başarı

Bilnet Okulları öğrencilerinden matematik yarışmasında uluslararası başarı

 

Bilnet Okulları'nın farklı kampüslerinde eğitim gören 8 öğrenci, “Caribou Uluslararası Matematik Yarışması”nda kendi sınıf kategorilerinde dünya birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Her yıl dünya genelinden öğrencilerin katıldığı Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına bu yıl Bilnet Okulları 8 Dünya Birincisi öğrencisi ile damga vurdu. 12 Ocak 2022’de düzenlenen “CARIBOU MATEMATİK” yarışmasında Bilnet Okulları 6. sınıf öğrencileri Ayaz AKGÜL ve Yağmur DİNLER, tüm soruları doğru yanıtlayarak 10.979 kişi içinde dünya birincisi olurken Bilnet Okulları 1. sınıf öğrencilerinden Pelin EKİCİ, Dora YILMAZ, Tuna SÖNMEZ, Deniz YALÇIN, Gökçe KÜLÜNK ve Hira Nur KILIÇ da 1.570 öğrenci arasından dünya birincisi oldular.

TÜRKİYE MATEMATİK YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Türkiye Matematik Yarışması 2021 sonuçlarına göre de 8. sınıf kategorisinde Bilnet Okulları öğrencisi ONUR TUNCER 1., 5. sınıf kategorisinde İPEK SOYSAL ve YAĞMUR DİNLER 2.lik madalyası aldılar. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin iş birliğinde organize edilen ve Matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışması olan “Türkiye Matematik Yarışması” 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı final sınavı, geçtiğimiz aralık ayında yapıldı.

24-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş