Arama sonuçları

Birçok üniversite mezunu iş bulmakta zorlanıyor

Birçok üniversite mezunu iş bulmakta zorlanıyor

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, kurumlarda yeterli kadro açılmadığı için birçok üniversite mezununun iş bulmakta zorlandığını söyledi.

Gülüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini; atanamayan, iş bulamayan üniversite mezunlarının sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

ÜNİVERSİTEDEN SONRA İŞSİZLİK

Hükümetin, yurt genelindeki üniversitelerle övündüğünü, ancak zorluklarla bitirilen üniversiteeğitimi sonrasında binlerce gencin iş yaşamına dahil olamadığını savunan Gülüm, şunları kaydetti:

"Yeterli kadro açılmadığı için birçok üniversite mezunu arkadaşımız iş bulmakta zorlanıyor. Örneğin, sağlık yönetimi bölümü mezunları atama bekliyor. Bu alanda eğitim veren 146 üniversite bulunuyor. Şu an 100 binden fazla mezunu olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarının idari birimlerinde bu mezunlara yer verilmiyor. Son 15 yılda bu bölümden tek bir atama dahi yapılmadı. Stajlarını kamu veya özel hastanelerde yapmalarına rağmen sağlık yönetimi bölümü mezunları işsiz bırakılıyor. Daha bunun gibi birçok alanda örnekler bulunuyor."

Gülüm, eğitimden sağlığa, her alanda eğitimlerini tamamlamış gençlerin yaşadıkları zorlukların çözüme kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

26-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş