Arama sonuçları

Boğaziçi, ders vermesini engellediği akademisyenle övünüyor

Boğaziçi, ders vermesini engellediği akademisyenle övünüyor

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yaman Barlas da yer aldı. Rektörlük ise ders vermesini engellediği Barlas'ın başarısını resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

Uluslararası akademik yayıncılık kuruluşu Elsevier ile Stanford Üniversitesi’nin “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Boğaziçi Üniversitesi’nden 20 bilim insanı da yer aldı. Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre listede rektör Naci İnci’nin ders vermesini veto ettiği akademisyen Yaman Barlas da var.

İKİ KATEGORİYE DE GİRDİ

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yaman Barlas, “Operations Research” alanında “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” kategorilerinde yer aldı. Bu başarı Boğaziçi Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı. Üniversitenin söz konusu paylaşımına çok sayıda Boğaziçili tepki gösterdi. Tepkiler arasında, şu ifadeler yer aldı:

“Övündüğünüz her iki kategoride de bulunan Yaman Barlas Hoca’nın öğrencilere ders vermesini yasaklama amacınız nedir?”, “İşte bu şovunu yaptığımız hocalar her gün rektörlük binası önünde “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyor. Bu arada, her iki kategoride de yer alan hocamızı da kayyum kovdu.”

ERİŞİMİM ENGELLENMİŞTİ

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yaman Barlas ise şunları dile getirdi: “Ders vermemin reddedilmesinin ardından, üniversitenin tüm eğitim ve araştırma listelerinden ve sistemlerinden erişimim engellenmişti. Ayrıca temmuzda aldığım başka bir prestijli uluslararası ödül ise rektörlük tarafından ısrarla gözardı edildi ve hiçbir şekilde üniversite sitesinde haber yapılmadı. Tepeden inme rektör atandığından beri kişisel olarak yaşadıklarım, akademik meşruluğu olmayan bir yönetimin yapabileceği anlamsız ve çelişkili işlere sadece bir örnek.”

06-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş