Arama sonuçları

Boğaziçi direnişinde 100. güne gelindi

Boğaziçi direnişinde 100. güne gelindi

Boğaziçililer Kayyum Rektör Melih Bulu’ya karşı direnişin 100. gününde bir araya geldi. Bin gün de sürse vazgeçmeyeceklerini aktaran Boğaziçililer “Sonunda direniş kazanacak, vazgeçmiyoruz” dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi’nde "Kayyum rektör" karşıtı protestoların 100’üncü gününde süren nöbet eyleminde, atanmışlara karşı mücadele çağrısı yapıldı. Güney Kampüs Meydanı’nda bir araya gelen akademisyenler, bir kez daha rektörlük binasına sırtlarını dönerek, 100’üncü güne dair açıklama gerçekleştirdi. Açıklamaya, bu kez öğrenciler de katıldı.

Akademisyenler 100 gün önce atanan kayyum rektörün demokratik bir uygulama olmadığını ifade etti. Kayyum uygulamasının üniversiteyi tahrip ettiğine dikkati çeken akademisyenler protestolar sürecinde yüzlerce öğrencinin gözaltına alındığını ve onlarcasının tutuklandığını hatırlattı.

Akademisyenler açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Rektör ve rektör yardımcıları istifa edene ve fakülte kurulması kararı geri alınana kadar bu direnişten vazgeçmeyeceğimizi saygıyla duyurur, bu mücadeleyi öğrencilerimize, mezunlarımıza ülkemize olan borcumuz olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz. Değil 100 gün, değil 6 ay, gerekirse 1000 gün sürecek ve sonunda direniş kazanacak. Kabul etmiyoruz! Vazgeçmiyoruz!”

“Tüm bileşenler olarak üniversitede ve ülkede normalleştirilmeye çalışılan antidemokratik uygulamalara karşı tam 100 gündür direnişteyiz” diyen öğrenciler ise şunları aktardı:

“Başta kadınlar ve LGBTİ+lar için olmak üzere okulun tüm bileşenleri için güvensiz bir hale getirmek isteyen, rektörü olmaya çalıştığı öğrencileri demokratik bir seçim istedikleri için gözaltılarla, haksız soruşturmalarla yıldırmaya çalışan Bulu ve kayyum kadro gidene kadar direnişimiz sürecek! Biz, koltuk sevdasının memleketi nasıl mahvettiğine çocukluğundan beri şahit olan bir nesil olarak direniyoruz. Kurtuluş yok, tek başına; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!”
Açıklamaların ardından ‘100. gün konseri’ gerçekleştirildi. Konserde akademisyenler tarafından oluşturulan ‘Bulusuzluk Özlemi’ grubu sahne aldı. Öte yandan okulun merdivenleri tekrar gökkuşağına boyadı.

14-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş