Arama sonuçları

Boğaziçi Üniversitesi: Mezunların kartları yeniden iptal ediliyor

Boğaziçi Üniversitesi: Mezunların kartları yeniden iptal ediliyor

Üniversite bileşenlerine uyguladığı baskılarla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, mezunlarının kartlarını yeniden iptal etmeye başladı.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Naci İnci, göreve geldiğinden bu yana çeşitli gerekçelerle 100’ün üzerinde mezunun üniversite binasına girdiği kartları iptal etmişti.

MEZUNLARIN KARTINA İPTAL

Kayyum yönetim kartlarımızı iptal etse de biz bir aradayız” diyen mezunlar, karara tepki göstermek için bugün üniversitenin üst kapısında bir araya gelecek.

Cumhuriyet’e konuşan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, şöyle dedi: “Boğaziçi Üniversitesi yönetimi hukuksuz uygulamaları sebebiyle ses çıkaran herkesin kampustan uzaklaştırılması için uğraşıyor. Bazı akademisyenlerin işten çıkarılması ve BÜMED tesisinin hukuksuz bir şekilde tahliye edilmesi gibi mezun kartı iptalleri de bu çabanın bir yansıması. Akademisyenlerin nöbeti halen devam etmekte ve mezunların yüzde 94’ü de bunu desteklemekte. Her cuma olduğu gibi gün içerisinde işi uygun olan ve hocalarımızın yanında durmak isteyen mezunlar yine okula gidecekler.”

17-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş