Arama sonuçları

Boğaziçili öğrencilerden ‘paraşüt hoca' boykotu

Boğaziçili öğrencilerden ‘paraşüt hoca' boykotu

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri kayyım yönetim tarafından atanan “paraşüt” akademisyenlerin derslerini boykot ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri güz dönemini boykotla açtı. Bu sene bölümün akademisyen kadrosunda Boğaziçi Üniversitesinin temel iki bileşeni olan öğrenciler ve akademisyenler yok sayılarak kayyım yönetimi tarafından iki yeni öğretim üyesi göreve başlatıldı. Üniversiteye demokratik olmayan yollarla atanan “paraşüt” akademisyenlerin derslerini sosyoloji öğrencileri boykot ediyor.

ATANMIŞLARA PROTESTO

Evrensel’den Elif Sustam’ın haberine göre, antidemokratik kararlara tepki gösteren öğrenciler ders seçimi döneminde bir bildiri yayımlayarak “atanmış” akademisyenlerin görevlendirildiği SOC368, SOC425, SOC468, SOC490 ve SOC589 derslerini boykot ettiklerini ve bu dersleri seçmeyeceklerini bildirmişlerdi.

DERS KONTENJANLARI DOLMADI

Boykot kapsamında kontenjan sayısı 60 olan SOC368 dersini 7 sosyoloji öğrencisi; kontenjan sayısı 40 olan SOC425 dersini 11 sosyoloji öğrencisi; kontenjan sayısı 40 olan SOC468 dersini 7 sosyoloji öğrencisi; kontenjan sayısı 40 olan SOC490 dersini 1 sosyoloji öğrencisi alırken; kontenjan sayısı 40 olan SOC589 dersini hiçbir sosyoloji öğrencisi almadı.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri akademik boykotu değerlendirdi. Sosyoloji Bölümünde Üçüncü Sınıf Öğrencisi Giray “Bu boykotu antidemokratik yollarla atanan hocaların derslerini almamaya teşvik etmek için gerçekleştirdik. Aslında boykotun kapsamı paraşüt akademisyenlerin derslerini toplu bir inisiyatif ile almamak ve buna karşı bir tepki koymak. Şu an için dersleri almadık ve ders kontenjanları dolmadı” dedi.

Akademik atamaların duyulmasının ardından öğrencilerin tepki göstermek istediğini söyleyen Sosyoloji Bölümü Üçüncü Sınıf Öğrencisi Sıla da “Neler yapabileceğimizi konuştuktan sonra dersleri boykot etme ve okul öğrencilerini bu konuda bilgilendirme kararı aldık. Hem çeşitli sosyal mecralardan hem de basılı bildirilerle olabildiğince fazla insana ulaştırmaya çalıştık” diye konuştu.

BOYKOTU YAYMA ÇAĞRISI

Antidemokratik atamaların üniversiteyi bir ‘proje okula’ çevirdiğini ifade eden Sosyoloji Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Yekta ise şöyle dedi: 

“Antidemokratik atamaları hem eylemin yapısı itibarıyla demokratik ilkeleri bozuma uğratan hem de bölümlerin sosyal hafızalarını abluka altına alan bir saldırı olarak görüyorum.”

03-10-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş