Arama sonuçları

Boğaziçi’nde direniş sürüyor

Boğaziçi’nde direniş sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 869. gününde Boğaziçili akademisyenlerin eylemleri devam etti. BirGün'de yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi dün de 12:15’te “#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” diyerek arkalarını 590. kez rektörlük binasına döndü.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerlerinde “#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan ve Tolga Sütlü fotoğrafları taşıdı.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında AKP İstanbul 1’inci bölge milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanması, 2 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile oldu. Karar yayınlanır yayınlanmaz tepki ile karşılaştı. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!” başlıklı bildiri yayımladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri üniversite kampüsünde yapılan devir-teslim törenine cübbeleriyle katıldı. Öğretim üyeleri sırtlarını rektörlük binasına dönerek kararı protesto etti. Akademisyenlerin bu protestosu devam ediyor.

23-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş