Arama sonuçları

Boğaziçi'nde protestolar: Öğrenciler rektörü istifaya çağırdı

Boğaziçi'nde protestolar: Öğrenciler rektörü istifaya çağırdı

Boğaziçi'nde protestolar: Öğrenciler rektörü istifaya çağırdı.  AKP’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasına yönelik protestolar sürüyor. Dün akademisyenler rektörlük devir teslimi sırasında rektörlük binasına sırtlarını dönerek bu atamayı protesto etmişti. Bugün ise öğrenciler Bulu'yu istifaya çağırdı.

BOĞAZİÇİ'NDE PROTESTOLAR: ÖĞRENCİLER REKTÖRÜ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Rektörlük binası önünde buluşan öğrenciler, döviz ve flama taşıyarak, “Kayyum rektör istemiyoruz” diyerek, rektörü istifaya çağırdı. Bulu ise kendisini protesto eden öğrenci grubunu rektörlük makamının penceresinden el salladı. Gruptakiler, daha sonra ses sistemi ile açtıkları rock müziği eşliğinde dans etti. 

Öğrenciler, dün yaptığı açıklamada Metallica dinlediğini söyleyen Bulu’yu, Metallica’nın ‘Master of Puppets’ şarkısını çalarak protesto çağırdı.

Gösterilere ilişkin gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen gruptakiler, daha sonra Bebek Kapısı'ndan çıkarak sahil şeridinden Beşiktaş'a kadar güvenlik önlemleri altında yürüdü. 

Öğrencilerin yürüyüşü sırasında yoldan geçen sürücüler, arabalarının kornalarıyla yürüyüşe destek verdi.

Grup, Beşiktaş'tan vapurla Kadıköy'e geçti.

Polis ekiplerinin, üniversite önündeki güvenlik önlemleri sürüyor.

06-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş