Arama sonuçları

Boğaziçi’nde şimdi de ekonomi bölüm başkanı görevden uzaklaştırıldı

Boğaziçi’nde şimdi de ekonomi bölüm başkanı görevden uzaklaştırıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan ‘kayyım rektör’ Naci İnci, öğrencilere baskı kurmaya, okulda kadrolaşmaya, hocaların işine son vermeye ve onları görevden uzaklaştırmaya devam ediyor.  Diken'in haberine göre son olarak da ekonomi bölümünün seçilmiş başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, İnci yönetimi tarafından görevinden üç ay süreyle uzaklaştırıldı.

ÖĞRENCİLER DUYURDU

Boğaziçi Üniversitesi’nde çoğunluğu iktisat bölümünden bir grup öğrencinin yönettiği Özgür İktisat isimli öğrenci inisiyatifi, Zenginobuz’un görevden uzaklaştırıldığını Twitter üzerinden duyurdu.

Özgür İktisat’ın paylaşımı şöyle: “Boğaziçi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, İnci yönetimi tarafından kendisine açılan soruşturmayla birlikte görevlerinden üç ay süreyle uzaklaştırıldı. Soruşturma gerekçesi gerçek dışı iddialara dayanıyor. Afla üniversiteye dönen bir öğrencinin aldığı mahkeme kararına rağmen sınavlara alınmadığı iddia ediliyor. Halbuki kararın kesinleşmesiyle birlikte sınav takvimi belirlendi ve öğrenci şu anda sınavlarını almakta.” 

Paylaşımının devamında uzaklaştırma kararının soruşturma tamamlanmadan verilmesinin karanın siyasiliğini gösterdiği belirtilirken “Ünal Hoca’ya verilen geçici uzaklaştırmayla birlikte Boğaziçi e-mailine erişimi de durduruldu. Görünüşe göre yargısız infaz niteliğindeki kararla Boğaziçi’ne erişimi tamamen engellenecek” dendi.

BOĞAZİÇİLİLERDEN KARARA TEPKİ

Karar, tepkiyle karşılandı.

Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümü öğretim üyesi Burçay Erus “Ayrıca Ünal Hoca sadece idari görevinden değil öğretim üyeliği görevinden de uzaklaştırıldı. Soruşturmanın mesnetsiz olması bir yana önümüzdeki dönem ders vermesinin engellenmesi akıl alır değil” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümü öğretim üyesi Kıvanç Karaman da  şöyle dedi: “Ünal Hoca ekonomi bölümünün seçilmiş, meşru başkanı. Örnek bir akademisyendir. Üniversiteyi korumak, ileri taşımak için yapmayacağı şey yoktur. Bu tür gayri hukuki, gayri ahlaki işlemler döner yapanları vurur, örneklerini yakın tarihimizde gördük. Sonuna kadar yanındayız” dedi.

 

23-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş