Arama sonuçları

Bu kez akademisyenlerin ‘iletişim forumu’ kapatıldı

Bu kez akademisyenlerin ‘iletişim forumu’ kapatıldı

Üyeliği iptal edilen bir akademisyen konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu’na taşıdı. Karar ile ilgili şikayette bulunan akademisyen üyeliğinin yeniden açılmasını talep etti. Başvuruyu incelemeye alan Kurul’un belge talebi üzerine yanıt gönderen Rektörlük “Instforum halen aktif olmadığından tüm üyelere kapalıdır” bilgisini verdi. Cumhuriyet’in haberine göre yapılan açıklamada forumun neden kapatıldığı veya ne zaman aktif hale getirileceğine dair herhangi bir bilgi yer almadı.

AKADEMİSYENLER KDK’YA BAŞVURDU

Bir süredir foruma e-posta gönderemedikleri için forumun neden kullanılmadığını soran ancak sorularına yanıt alamayan akademisyenler, Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuru sayesinde forumun kapatıldığı bilgisine ulaştı. Instforum, 16 Aralık 1996'da kurulan ve o zamandan bu yana öğretim üyelerinin, öğretim görevlilerinin ve ders veren okutmanların iletişim kurduğu bir e-posta hizmetiydi. Forum, üniversite ile ilgili konuların paylaşıldığı ve görüş alışverişinin yapıldığı bir platform olarak aktif bir şekilde kullanılıyordu.

SOSYAL MEDYAYI KURMUŞTUK

Forumun kurulduğu yılda rektörlük yapan Üstün Ergürder bu haberleşme platformu ile ilgili olarak şöyle dedi: “Şimdi herkes sosyal medyayı konuşuyor. Biz Boğaziçi’nde 1997’de InstForum ile ilk sosyal medyayı kurmuştuk. Instforum’da her konuda tartışmalar olurdu hatta son derece sert mesajlar da alırdık. Ama onları okurken, dinlerken kızmayacaksın. Kızarsan sana iletilmek istenen mesajı göremezsin.”

Ancak yeni kayyum yönetimi, göreve geldiği tarihten bu yana forum üzerinde yaptırımlar uygulamaya başladı. İlk etapta yönetim ile ilgili eleştirilerde bulunan öğretim üyeleri ceza olarak listeden çıkarıldı. Daha sonrasında ise Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile emekli öğretim üyelerinin Instforum üyelikleri sonlandırıldı.

Bu müdahaleler sonucunda 14 Mart 2022 tarihinde 763 olan üye sayısı 23 Kasım 2022 tarihine gelindiğinde 439’a kadar indi. Üniversite yönetiminin bu adımlarına rağmen forumda yönetime dair eleştirel içeriklerin paylaşımı devam edince 6 Mart 2023 tarihinden itibaren Instforum adresine gönderilen e-postalar forum üyelerine ulaştırılmamaya başlandı. Akademisyenler bu durumun nedenini sorsa da Rektörlükten konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Üyeliği iptal edilen bir akademisyen konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu’na taşıdı. Karar ile ilgili şikayette bulunan akademisyen üyeliğinin yeniden açılmasını talep etti. Başvuruyu incelemeye alan Kurul’un belge talebi üzerine yanıt gönderen Rektörlük “Instforum halen aktif olmadığından tüm üyelere kapalıdır” bilgisini verdi.

Ancak yapılan açıklamada forumun neden kapatıldığı veya ne zaman aktif hale getirileceğine dair herhangi bir bilgi yer almadı.

10-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş