Arama sonuçları

Bu kez de EBA dolandırıcıları çıktı

Bu kez de EBA dolandırıcıları çıktı

Bu kez de EBA dolandırıcıları çıktı. Koronavirüs, dolandırıcılar ile hırsızların yeni aracı. Önce ‘koronavirüs taraması’ diye evlere gelerek soyanların ardından bu kez de velileri ‘EBA yardımı’ için aramaya başladılar. Yetkililer ise bu yönde gelen telefonları dikkate almamaları ve bu kişileri evlerine davet etmemeleri konusunda velileri uyarıyor.

Koronavirüs salgının Türkiye’ye de görülmesinin ardından dolandırıcılar bu hastalığı kullanmaya başladı. Önce evlere Sağlık Bakanlığı’ndan geldiklerini söyleyerek, koronavirüs taraması yaptıklarını söyleyenler oldu. Bu kişiler içeriye girdiklerinde de ev sahiplerini soyuyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu olaylar üzerine Bakanlığın koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yaptığını söyleyerek, bu kişileri evlere almamaları konusunda kamuoyunu uyardı.

BU KEZ DE EBA DOLANDIRICILARI ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü de Bakanlıktan geldiğini iddia ederek, koronovirüsle ilgili bilgilendirme, ürün satışı veya virüs taraması yapacağını beyan edenler ile evi dezenfekte edeceğini söyleyenleri evlerine almamaları konusunda açıklama yaptı.

Bu kez ise dolandırıcıların yeni konusu “EBA”. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA) üzerinden 18 milyon öğrencinin uzaktan eğitimi önümüzdeki hafta başlayacak. Ancak bazı kişiler evleri arayarak, EBA konusunda bilgi vereceklerini söylemeye başladı.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü (EBA) ile ilgili uyarı açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile evde eğitim sürecinden devam etmesi amaçlandığı belirtildi. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar sosyal medya üzerinden, resmi web sitesi, kanallardan, okul yönetici ve öğretmenlerce öğrenci ve velilere duyurulacağının altı çizilerek şöyle denildi:

VELİLER UYARILDI

"Müdürlüğümüze gelen başvurularda velilerimizin telefonla aranarak yardımcı olacakları belirtilip kişisel bilgiler talep ettikleri ve evlere ziyaret planladıkları anlaşılmaktadır. Velilerimizin bakanlığımıza ait resmi duyurular dışında, gelen telefonlara itibar etmemelerini, söz konusu durumla karşılaşması durumunda emniyet birimlerine haber verilmesi rica olunur."

18-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş