Arama sonuçları

Bugün onbinlerce öğretmen derse girmiyor

Bugün onbinlerce öğretmen derse girmiyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda düzenleme yapılmasını isteyen öğretmenler bugün eylemde. 12 sendikanın ortak çağrısı üzerine öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

12 eğitim sendikasının ortak kararı doğrultusunda bugün öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve öğretmene kariyer sınavına tepki için derse girmeyecek. Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için eylem planı hazırladığını açıklamıştı. Buna göre öğretmenler 26-27-28 Ekim 2022 tarihlerinde iş yerlerinde kokart takarak, 26 Ekim günü ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metni okudu.

Bunlara rağmen düzenleme yapılmaması halinde; öğretmenler 2 Kasım 2022 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapma kararı almıştı. İşte bu karar doğrultusunda öğretmenler bugün eylemde.

BAKAN ÖZER’DEN ÖĞRETMENLERE

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eyleme katılan ve derse girmeyen öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini söyledi. Özer, velilerle temas kurup öğrencinin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını belirtti.

02-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş