Arama sonuçları

Çadırkent'lerde 4-6 yaş Kur’an kursları

Çadırkent'lerde 4-6 yaş Kur’an kursları

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulan konteyner kente ziyarette bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, burada geçici olarak açılan Çadırkent 4-6 yaş Kur'an Kursu, Destekleme ve Yetiştirme Kursu, Tek Yürek Türkiye İlkokulu ve Ortaokulu'na ziyaret etti.

 

Erbaş, ayrıca konteyner kentte yetişkinler için açılan Kur'an kursunu da ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Erbaş aynı zamanda  Kahramanmaraş'taki çadır kenti de ziyaret etti.

ÇOCUK SINIFLARI AÇIYORUZ

 Erbaş, depremin ilk günü Kahramanmaraş'a geldiğini, kentteki manzarayı gördüğünde çok üzüldüğünü söyledi. Devletin hızlıca enkaz kaldırma, ihtiyaçların karşılanması ve barınma yerlerinin kurulmasında adımlar attığını anlatan Erbaş, şöyle dedi: "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak arama kurtarmadan defin işlerine varıncaya kadar bölgede 20 bin kadar hocamızla gayret ettik, çalıştık. Şimdi ise çadır ve konteyner kentlerde etkinlik merkezleri ve çocuk sınıfları açmaya gayret ediyoruz."

Erbaş, konteyner ve çadır kentlerde ihtiyaçları karşılayabilecek kadar sınıf açarak etkinlik yapmak için gayret ettiklerini dile getirdi. Eğitim verdikleri binlerce personeli manevi destek için deprem bölgesinde görevlendirdiklerini aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde hocalarımız hem çocuklarımıza yönelik eğitimler veriyor, etkinlik yapıyor hem de çadır ile konteyner kentlerde kalan deprem mağduru vatandaşlarımıza manevi destek vermeye gayret ediyor. Sadece manevi hizmet destekleriyle kalmıyoruz, aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak Anadolu'nun çeşitli yerlerinde hem sıcak yemek ikramı hem kıyafet noktasında şu ana kadar 1300 tır kadar yardımı deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık. Mobil mutfaklarımız, ikram araçlarımız hizmetlere devam ediyor."

Erbaş, defin işlemlerinin neredeyse bittiğini, devletin kısa zamanda yapacağı kalıcı konutlarla vatandaşların yuvalarına döneceğine inandıklarını ifade etti.

25-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş