Arama sonuçları

Camilerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle süsleyelim

Camilerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle süsleyelim

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde Hacı Adem Bircan Camisi'nin açılışında konuştu. Erbaş, çocukların sadece yaz Kur'an kurslarında değil, okullarından çıktıktan sonra hiç olmazsa bir akşam namazı, yatsı namazı arası hocalardan bir şeyler öğrenmek için camiye gelmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Camilerde yapılan ibadetler, alınan bilgiler ve eğitimin hepsinin de bir sadakayı cariye olduğunu dile getiren Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu camimizde de hocamız, müftümüz, imamımız, başka camilerimizde olduğu gibi namaz öncesi, namaz sonrası Kur'an-ı Kerim dersi, ilmihal dersi, hadis dersi ve benzeri dersler yapıyor, sizler de katılın. Peygamber Efendimiz, beşikten mezara kadar ilim öğrenmemizi tavsiye buyuruyor. Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz. İlmin yaşı yok, onun için bizim Kur'an kurslarımızda 4-5-6 yaşında çocuklarımız da ders alıyor, 80 yaşında bir teyzemiz, bir annemiz de ders alıyor. Kur'an kurslarımızda hanım kardeşlerimiz geliyorlar vaktiyle öğrenememişler, şimdi öğrensinler. Onun için camilerimizi iyi değerlendirelim. Camilerimiz boş kalmasın. Mümkün olduğunca fırsat buldukça camilerimizi şenlendirelim, ıssız bırakmayalım.

ÇOCUKLARI CAMİYE GETİRİN

Camilerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle süsleyelim, camilerin süsü çocuklar diyorum ya zaman zaman, çocuk sesi duyarak kılınan namaz, çocuk sesi duymadan kılınan namazdan daha faziletlidir diyorum. Niye söylüyorum bunu? Çocuklarımızı camiye gelirken ellerinden tutun, getirin, alışsınlar diye. Cenabıhak bu camimizin temelinden minaresine kadar tamamlanmasında emeği geçen herkesten razı olsun."

 

25-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş