Arama sonuçları

Çankırı'da 'Aile Okulu Projesi' ile veliler okullu oldu

Çankırı'da 'Aile Okulu Projesi' ile veliler okullu oldu

Çankırı'da, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce başlatılan "Aile Okulu Projesi" ile 1214 veli, okul sıralarına öğrenci olarak döndü.

Projenin uygulandığı okullardan Mareşal Çakmak Ortaokulundaki eğitime katılan velilere, sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite olmak üzere 8 ana başlıkta eğitim veriliyor.

44 SAAT SÜRECEK EĞİTİM

Kırk dört saat sürecek eğitime katılan velilerden Ayşe Adıgüzel, AA muhabirine, iki kızının da Mareşal Çakmak Ortaokulunda öğrenim gördüğünü, kendisinin de aynı sıralarda Aile Okulu eğitimlerine katıldığını belirtti.

Aile Okulu Projesi'nden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıgüzel, şöyle dedi; "Çünkü bazen doğru bildiğimiz yanlış oluyor, onları birlikte tartışarak yoluna koyabiliyoruz. Burada öğrendiklerimizi evde uyguluyoruz, çocuklarımızla konuşuyoruz. Ailemize, çevremize, anlatabiliyoruz. Ben çok memnunum."

Velilerden Seher Aşık Muslu da uzun süredir böyle bir eğitime katılmak istediğini, Aile Okulu'ndan çok memnun olduğunu aktardı.

Okulda aldıkları eğitimi evde uyguladıklarını dile getiren Muslu, çocuklarla daha sağlıklı bir iletişim kurduklarını anlattı.

Velilere eğitim veren Mine Atlı da derslerde kurdukları ilişkinin çok değerli olduğunu, eğitimin çok güzel ilerlediğini söyledi.

Atlı, eğitimlerde velilerle fikir alışverişinde bulunduklarını, çocukların iyiliği için bir arada olduklarını aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, toplumun çekirdeğini oluşturan aileyi çok boyutlu destekleyecek bir eğitim paketi hedefiyle Aile Okulu Projesi'nin hayata geçirildiğini söyledi. Öztürk, Çankırı'da, 38 Aile Okulu'nda 1214 veliye eğitim verildiğini belirtti.

12-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş