Arama sonuçları

Canlı ders sınırlaması: İlkokulda günde 4, ortaokulda 6 saati aşamayacak

Canlı ders sınırlaması: İlkokulda günde 4, ortaokulda 6 saati aşamayacak

Canlı ders sınırlaması: İlkokulda günde 4, ortaokulda 6 saati aşamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) canlı derslere sınırlama getirdi. İlkokul ve Ortaokullarda Canlı Ders Saatleri başlığıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu imzasıyla illere gönderilen yazıda canlı dersler ile ilgili sınırlama geldi. Buna göre canlı dersler ilkokullarda günlük toplam 4 saat, ortaokullarda ise günlük 6 ders saati aşamayacak. Bu yazıyla birlikte ilkokul 1’ler için de canlı ders başlayacağı anlaşıldı. Özel okullarda da canlı derslerde süre belirlenmiş oldu.

CANLI DERS SINIRLAMASI: İLKOKULDA GÜNDE 4, ORTAOKULDA 6 SAATİ AŞAMAYACAK

Geçtiğimiz 21 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için yüz yüze eğitim başladı. Bu eğitim ilk hafta 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olarak düzenlendi. Önümüzdeki haftalarda ise öğrenciler haftada 2 gün okula gelecek. Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri yüz yüze işlenecek. Yine 30’ar dakikalık 5 ders görecekler. Ancak çocuklarını okula gönderme kararı veliye bırakıldı.

Bu arada diğer sınıflar ise uzaktan eğitime EBA ve EBA TV üzerinden devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara gönderdiği yazıda hem ilkokul hem de ortaokullarda ders çizelgelerini yeniden düzenledi.  

DERS ÇİZELGELERİNİ DÜZENLEDİ

Yazıda 2020-2021 eğitim öğretim yılının hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimle sürdürüleceği, salgının seyrine bağlı olarak diğer kademelerdeki öğrencilerin de yüz yüze eğitime nasıl geçeceklerinin duyurulacağına dikkat çekildi. Yine yazıda öğrencilerin hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde aldıkları tüm konulardan sorumlu olacağı vurgulandı.

Yazıda canlı ders saatlerine ilişkin düzenleme yapılarak, şöyle denildi:

“Eğitimdeki pedagojik ilkeler doğrultusunda canlı dersler için ilkokullarda günlük toplam 4 ders saati, ortaokullarda günlük toplam 6 ders saati aşılmamalıdır.”

ÖZEL OKULLAR DA UYACAK

Bu yazıyla özel okullarda yapılacak canlı ders saatleri de belirlenmiş oldu. Resmi okullar gibi özel okullar da buna göre düzenleme yapacak. Bir özel okul yönetici, “Bu yazı tüm okullara geldi. Devlet ile birlikte biz de aynı kurallara uymak zorundayız” dedi.

SÜRE 30 DAKİKA

 Şu anda ilkokul 1’lerde yüz yüze eğitimde olduğu gibi canlı ders için de ders saati süresi 30 dakika olarak belirlenmişti.

 

1’LER İÇİN DE CANLI DERS BAŞLADI

MEB yazısı ile birlikte 1’nci sınıflar için de canlı ders uygulaması başlıyor. Şu anda 1’ler Türkçe, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerini yüz yüze alacak. Bu dersler Türkçe dersi haftada 2 gün 3'er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek. Bu derslerin süresi oe 30 dakika olacak.

Bu durumda 1’ler için müzik, beden eğitimi ve oyun ile görsel sanatlar dersleri canlı ders ile verilecek.

24-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş