Arama sonuçları

CEO Araştırması: Değişen kazanacak, direnen kaybedecek

CEO Araştırması: Değişen kazanacak, direnen kaybedecek

CEO Araştırması: Değişen kazanacak, direnen kaybedecek. Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan, şirketin 2016 Küresel CEO Araştırması'nın, gelecek 3 yılın iş dünyasının şekillenmesinde kritik önem taşıdığını söyledi. Alsan araştırmaya göre, değişimin parçası olanın kazanacağını, direnenin ise yarıştan kopacağını ortaya koyduğunu bildirdi.

Alsan, KPMG 2016 Küresel CEO Araştırması'nın sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamadaşunlara dikkat çekti:      

GELECEK 3 YIL: İş dünyası için gelecek 3 yılın geçmiş 50 yıldan daha önemli olacağına işaret ederek, tüm stratejinin "değişim çağı"nın kilit kavramları olan teknoloji, hız, inovasyon ve siber güvenlik üzerine kurulduğunu belirtti.

CEO’LARIN ÖNEMLİ HAMLELERİ NE OLACAK? Şirket liderlerinin yakın gelecekte küresel ekonomik zorluklar öngördüğünü, ancak buna rağmen fırtınaların atlatılacağına inandığını ve potansiyellerine güvendiğini aktaran Alsan, değişim sürecini yöneten CEO'ların üç önemli hamlesinin "stratejileri yeniden okumak", "ezber bozan teknolojileri uygulamak" ve "yeni yetenekler kazanmak" olduğunu ifade etti.

DEĞİŞİMİN PARÇASI OLAN KAZANACAK: Alsan, KPMG'nin araştırmasında, modern CEO'ların "değişim ajanı" olması gerektiğinin de savunulduğunu kaydederek şöyle dedi: "Kas gücünü otomatik hale getiren dünya, dördüncü sanayi devriminin eşiğinde beyin gücüne otomasyon kazandırmak için yarışıyor. Araştırma bize şunu söylüyor; gelecek 3 yıl iş dünyasının şekillenmesinde kritik önem taşıyor. Değişim acımasız bir hızla gerçekleşiyor. Büyük değişimin parçası olan kazanacak, buna direnen yarıştan kopacak." 

YATIRIMIN TEMELİNDE TEKNOLOJİ VAR: KPMG'nin Küresel CEO Araştırması'nda ABD, İngiltere, Avustralya, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya ve İspanya''nın arasında bulunduğu, dünyanın en büyük 10 ekonomisindeki büyük şirketlerden yaklaşık bin 300 üst yönetici (CEO) ile görüşüldü.

CEO’LAR NE BEKLİYOR? Araştırmaya göre, CEO'ların yüzde 41'i şirketlerinin gelecek üç yıl içinde ciddi bir dönüşüm geçireceğini tahmin ediyor. Geçen yıl bu görüşü paylaşan CEO'ların oranının yüzde 29 olması, değişimin hızını ve etkisini gösteriyor. Ayrıca CEO'ların yüzde 72'sine göre gelecek üç yıl, geçmiş 50 yıldan daha kritik olacak. 

DEĞİŞİME AYAK UYDURMA ESNEKLİĞİ: İş dünyasının liderleri, gelecek üç yıl için dünya ve ülkelerinin ekonomisi ile şirketleri hakkında iyimser olduğunu bildiriyor. Bu güven, araştırmaya katılan CEO'ların lider olarak değişime ayak uydurma esnekliğini gösteriyor. 

BÜYÜK DÖNÜŞÜM GELİYOR: CEO'lar bu değişim dönemine, gerçekçi beklentilerle ve sağlıklı güven ortamıyla hazırlandıklarını, dönüşümü sağlayacaklarını ifade ediyor. Yüzde 89'u şirketlerinin büyüyeceğinden emin olan yöneticilerin yatırım planlarının temeli teknolojiye dayanıyor. Üst yöneticilerin yüzde 26'sı veri analizi yeteneğini, yüzde 25'i bilişsel programlama/yapay zeka altyapısını, yüzde 23'ü siber güvenlik çözümlerini artıracağını söylüyor. Yüzde 10 veya daha fazla gelir artışı bekleyen CEO'ların yarıdan fazlası, gelecek üç yılda şirketlerinin büyük bir dönüşümden geçeceğini düşünüyor.

ÇALIŞAN SAYISI ARTACAK: Şirket liderlerinin yüzde 48'i, yıllık gelirlerinin gelecek üç yılda yüzde 2-5 arasında artacağını tahmin ediyor. CEO'ların yüzde 96'sı üç yıl içinde çalışan sayısının artmasını bekliyor. Şirketleri için yüksek büyüme tahmininde bulunan CEO'ların yüzde 10'u, çalışan sayısının yüzde 25'in üzerinde artacağını ifade ediyor.

ANAHTAR İŞBİRLİĞİNE DAYALI BÜYÜME: Araştırma sonuçlarına göre, büyüme için öne çıkan enstrümanlardan birisi iş birliği oldu. CEO'ların yüzde 58'i üç yıl içinde iş birliğine dayalı büyümeyle paydaş değerini yükseltmeyi hedefliyor.

DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ TEKNOLOJİ OLACAK: Büyük değişim teknolojinin öncülüğünde, birbirine bağlı hale gelen tüketiciler ve sektörel yakınlaşma ile gerçekleşecek. Bu faktörler, iş modellerini baştan sona etkileyecek. Kiralama veya iş birliği modelleri, inşa etme ve satın almanın önüne geçecek. CEO'ların yüzde 65'i pazara yeni giriş yapanların, işletme modellerini sekteye uğratmasından endişe ediyor.

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ: CEO'lar dördüncü sanayi devriminin yapı taşı olan bilişsel programlama ve yapay zeka entegrasyonuna odaklanırken, mevcut deneyim ve becerilerinin dijital dünyada başarıya ulaşmak için yeterli olmayacağını kabulleniyor ve tüm iş ortakları ve paydaşlarının oluşturduğu ekosistemden yararlanmak gerektiğine inanıyor.

YÜZDE 77 KORKUYOR: Teknolojinin değişimin hızını daha da artıracağına CEO'ların yüzde 77'si şirketlerinin yeni teknolojilere ayak uyduramayacağından korkuyor. 

STRATEJİ İNOVASYONU TEŞVİK ETMEK: Yöneticilerin yüzde 21'i inovasyonu teşvik etmek, yüzde 77'si inovasyonu işletme stratejilerine dahil etmek gerektiğini ifade ediyor. Son üç yılda geliri yüzde 10 veya üzerinde artan şirketlerin yüzde 27’sinin başlıca stratejisi de inovasyonu teşvik etmek oluyor.

GELİŞMEYE HIZLI YANIT YALNIZVA YÜZDE 40: Şirketlerin sadece yüzde 40'ı gelişmelere hızlı yanıt verebiliyor. CEO'ların yüzde 43'ü hız kazanmak için kurum içi süreçlerin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor. 

SİBER GÜVENLİK RİSK SIRALAMASINDA BİRİNCİ: CEO'ların risk sıralamasında "siber güvenlik" hızla tırmanıyor. Yöneticilerin yüzde 30'una göre geşecek üç yılda en büyük risk bu olacak. Yüzde 72'si bir siber tehdide tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını bildiren CEO'ların yüzde 88'i de müşterilerinin sadakatinden emin olmadığını açıklıyor.

Bu blog AA abonesidir

15-02-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş