Arama sonuçları

Tıp fakültesi öğrencileri: Uzaktan eğitim olmaz, Tıp eğitimi sadece teoriyle verilmez

Tıp fakültesi öğrencileri: Uzaktan eğitim olmaz, Tıp eğitimi sadece teoriyle verilmez

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri 1-2 ve 3. sınıf öğrencilerinin uzaktan eğitim kararına tepki göstererek nitelikli tıp eğitiminin hakları olduğunu ve yüz yüze eğitim istediklerini söyledi.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) öğrencilerden siyasilere, velilerden uzmanlara kadar birçok kesimin tepkisine rağmen “uzaktan eğitim” kararından geri adım atmadı. Depremzedelerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilmesi için alınan kararın eğitime vereceği zararın görmezden gelinmesi, eleştirilere ve karardan dönülmesi çağrılarına yol açtı.

UZAKTAN EĞİTİM OLMAZ

BirGün'de yer alan habere göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri de, rektörlüğün tıp fakültesi eğitiminin 1-2 ve 3. sınıf öğrencileri için online olarak devam edeceğine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Dekanlık binası önünde bir araya gelen öğrenciler, nitelikli tıp eğitiminin hakları olduğunu ve yüz yüze eğitim istediklerini söyledi.

"PRATİK UYGULAMALAR İYİ HEKİMLİK İÇİN GEREKLİDİR"

Online eğitim kararını kabul edilebilir bulmadıklarını dile getiren tıp öğrencileri şunları söyledi: “Eğitim sürecimizin zorlu olmasının başlıca sebebi insan hayatının doğrudan bizim sorumluluğumuzda olması. Tıp eğitimi, sadece teorik bilgileri öğrenmekten ibaret değildir, pratik uygulamalar da iyi hekimler olarak yetişmemiz için gereklidir. Dersleri slaytlardan ve online derslerden öğrenmek, yaşayarak öğrenmenin yerini tutamaz.”

"KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Tümüyle online eğitime geçiş kararıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri olarak kaliteli tıp eğitimine erişim haklarının ellerinde alınmasına tepki gösteren öğrenciler şöyle dedi: “Bu kararın gözden geçirilmesini ve yüz yüze eğitim için bütün şartların zorlanmasını talep ediyoruz. Bizim yüz yüze eğitim hakkımız toplumun nitelikli hekimlere erişim hakkıdır. Kaliteli tıp eğitimi Cerrahpaşalıların hakkıdır!”

22-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş