Arama sonuçları

'Cerrahpaşa yerinde yenilensin' talebi

'Cerrahpaşa yerinde yenilensin' talebi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin binalarının depreme dayanıksız olduğu iddiaları gündeme gelmiş,  incelemeler sonucunda prefabrik yapılara geçen acil ile çocuk hastalıkları klinikleri hariç tüm faaliyetler durdurulmuştu.

Millliyet'te yer alan habere göre, üniversitenin yeni bir yerleşkeye taşınacağına yönelik haberlerin ardından yer değişikliğinin geçici olmasını isteyen doktorlar ve öğrenciler, en kısa sürede yerleşkenin yerinde yenilenmesini talep ederek kampanya başlattılar.

İstanbul Tabip Odası da kampanyaya destek olarak, “Bir yere gitmiyoruz. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerinde yeniden yapılsın” çağrısında bulundu.

HASTA KABULÜ BAŞLADI

Öte yandan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, dünden itibaren tüm branşlarda ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin, yerleşkedeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini duyurdu.

Hastaların kabul edildiğini, hastanenin mevcut kapasitesinin yüzde 70’ine bakabilecek düzeyde olduğunu kaydeden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, ameliyathaneler, yatan hasta servisleri, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz ve kemik iliği nakil ünitesi gibi nitelikli servislerin hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

11-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş