Arama sonuçları

Çeyrek Asırlık Genç Bir Üniversite

Çeyrek Asırlık Genç Bir Üniversite

Bir üniversite düşünün; günümüzdeki bir çok vakıf üniversitesinde farklı olarak arkasında bir holding, şirketler grubu barındırmayan, gücünü sadece eğitimden alan ve tüm gücünü tekrar eğitim için kullanan. Başkent Ankara'da "kaliteli öğretim verilen,  bilim ve teknoloji üreten, araştırma yapan, ülkenin geleceğine ışık tutan bir üniversite olmak" amacıyla kurulan Atılım Üniversitesi, yirmi beş yıldır bu hedefi gerçekleştirmek ve daha ileriye taşımak için kararlı adımlarla ilerliyor.

BİLİMSEL BAKIŞ AÇISI, LİSANS ÖĞRETİMİNDE BAŞLAYAN ARAŞTIRMA PROJELERİ İLE GELİŞTİRİLİYOR

Henüz lisans eğitimi sırasında araştırma kültürü yaratma, yaygınlaştırma, araştırmacı ve yaratıcı öğrenciler yetiştirme amacı ile Lisans Araştırma Projeleri (LAP) destekleniyor. Program ile gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve geniş bir araştırmacı ufkuna kavuşturmak amaçlanıyor. Maddi ve manevi desteklerle bireysel ve grup olarak öğrencilerin bilimsel üretim çabaları teşvik ediliyor. Projelerin, sanayi tarafından tanınan ve desteklenen araştırma projeleri şeklinde başlaması, disiplinlerarası işbirliği ve ileri araştırmalarla devam etme potansiyeli barındırması tercih ediliyor. 2010 yılından itibaren devam eden Lisans Araştırma Projeleri, her yıl mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen Atılım Araştırma Günü (ATAG) etkinliği kapsamında sergi ve sunumlar ile paylaşılıyor.  Nitelikli ve tam zamanlı çalışan güçlü bir akademik kadroya sahip Atılım Üniversitesinde savunma sanayii başta olmak üzere bir çok sektörde kullanılacak bilgi birikimini sağlayan TÜBİTAK ARDEB, TEYDEB, BİDEB, Avrupa Birliği ERASMUS+, Horizon2020 ve Kamu Kurumu projeleri gibi dış kurum destekli birçok proje yürütülüyor.   

İŞ FİKİRLERİ ÖN KULUÇKADAN GEÇİYOR

Kendi mensupları dışında girişimcilerin iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olacak olan TUBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişim) Programında Atılım Üniversitesi uygulayıcı kuruluş olarak yer alıyor.

Tıp, Mühendislik, Hukuk, İşletme, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Fen Edebiyat, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu ve Atılım Meslek Yüksekokulundaki 45’ten fazla program ile üniversite adayları için farklı alanlarda kaliteli yükseköğrenim görme fırsatı sunuluyor.  

170’İN ÜZERİNDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA LABORATUVARI

Atılım Üniversitesinde 170’i aşan eğitim ve araştırma laboratuvarı, sayısı 9000'i aşan öğrenci tarafından araştırma ve eğitim amacıyla kullanılıyor. Üniversitede kurulmuş 7 araştırma merkezinden biri olan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi, alanında ülkemizin ilk ve tek, Avrupa'nın en gelişmiş üç merkezinden biri olma özelliğini taşıyor. 2010 yılında T.C. Kalkınma Bakanlığı desteği ve Atılım Üniversitesi katkılarıyla kurulan ve toplam bütçesi 32 milyon TL olan Merkez’in amacı, Türkiye'deki metal şekillendirme sektörünü uygulamalı araştırmalar ile destekleyerek, yenilikçi, bilgiye dayalı ve enerji tasarruflu imalat teknolojilerinin geliştirilmesini, yüksek katma değerli parçaların üretilmesini, yeni ve gelişmiş malzemelerin şekillendirilmesini sağlamak. Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi (MŞMM) ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında 9 Haziran 2021’de imzalanan araştırma ve eğitim iş birliği protokolü ile MŞMM ve TUSAŞ’ın teknolojik gelişmeleri birlikte takip etmeleri, tarafların deneyimlerini birbirlerine aktarmaları, uygulanabilir teknolojilerin sanayiye aktarımını sağlamaları, ortak AR-GE projeleri yürütmeleri hedefleniyor.

UÇUŞ OKULU VE 6 UÇAĞI BULUNUYOR

Sivil Havacılık eğitiminde bakım onarım ile ilgili bölümler ve Pilotaj Bölümü dışında Atılım Üniversitesinde 2019 yılından beri PIC uçuşları gerçekleştiren, PPL(A), NR ve FI(A) yetiştirme yetkileri olan, 2020 yazından beri PPL(A) ve PIC uçuşları gerçekleştiren, 2021 Ocak ayından itibaren IR(A), CR(A) ve Kontrol Pilotluğu Standardizasyon yetkileri olan ve kendi öğrencilerini PPL(A) (hususi pilot lisansı), PIC (sorumlu pilot uçuşu), NR(gece uçuşu) ve IR(A) (aletli uçuş yetkisi)  uçuşlarını gerçekleştiren bir de Uçuş Okulu bulunuyor. Uçuş Okulunda kullanılan 6 uçağı ile Atılım Üniversitesi sektörün tüm aşamaları için yetişmiş insan gücü sağlıyor. Tüm bunların dışında Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Eğitim Merkezi, Esenboğa Havaalanında yer alan Ankara'da bir üniversite bünyesindeki ilk ve tek uçak hangarı olma özelliğine sahip.

TEK DİLLE YETİNMİYORLAR

Mezunlarının tüm dünyada kariyer yapabilmesi için Türkçe programları olmakla birlikte, birçok bölümünde eğitim dili İngilizce eğitim verilen Atılım Üniversitesinde tek dille yetinmeyen öğrenciler farklı diller de öğrenilebiliyor. Dünyanın her köşesine ulaşan Atılım Üniversitesinde 64 farklı ülkeden 700'den fazla öğrenci eğitim görüyor.

Bilim, kültür, sanat, spor gibi pek çok açıdan yaşamı güzelleştiren bireyler yetiştirmeye çalışan Atılım Üniversitesi 23 farklı branşta 38 takımla spor konusunda da oldukça aktif.

 Bu yazı advertoryal içeriktir

 

-

-

-

-

-

 

 

04-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş