Arama sonuçları

Öğretmenlerin sorunlarını çözmeden iyi bir eğitim sistemi sağlanamaz

Öğretmenlerin sorunlarını çözmeden iyi bir eğitim sistemi sağlanamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, öğretmenlerin sorunlarını çözmeden iyi bir eğitim sisteminin de sağlanamayacağını belirtti. Karabıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, AK Parti'nin derinleştirdiği sorunlar nedeniyle 24 Kasım'ın öğretmenler için kutlama günü olmaktan çıkarak, sıkıntıların konuşulduğu bir güne dönüştüğünü savundu.

Öğretmenlerin, 24 Kasım'ı buruk şekilde kutladığını ve sorunlarına çözüm bulunmasını istediğini belirten Karabıyık, öğretmenlerin hakça bir statüden yararlanması ve hak ettiği kamusal saygınlığı kazanmasını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

YENİ BİR KANUN GEREK

TBMM'da kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu eleştiren Karabıyık, şöyle dedi: "Yalnızca birkaç düzenlemeyi içeren, alelacele ve yetersiz şekilde hazırlanmış bir kanuna, 'Meslek Kanunu' demek doğru değildir. Bu kanuna yapılan itirazlar ve tepkiler, bu kanunun yürürlüğe girmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen bitmedi."

CHP olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlik mesleğini basamaklandıran maddelerinin iptaline yönelik Anayasa Mahkemesi'nde dava açtıklarını hatırlatan Karabıyık, şunları söyledi: "Açtığımız dava esastan görüşüldü, Bakanlığın ve üç sendikanın görüşlerinin alınması kararı çıktı. Ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında yürürlüğün durdurulması ve iptali talebiyle AYM'ye ek dilekçe verdik."

EKONOMİK SORUNLAR YAŞIYORLAR

Karabıyık, sendikaların araştırmalarına göre, öğretmenlerin neredeyse tamamının ekonomik sorunlar yaşadığını şöyleyerek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde halen bu sorunları konuşuyor olmaktan büyük bir üzüntü duyduklarını belirtti.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ikramiye verilmesi konusunda kanun teklifi verdiklerini de hatırlatan Karabıyık, "Öğretmenlerin sorunlarını çözmeden iyi bir eğitim sistemi de sağlanamaz" dedi.

Karabıyık, iktidara geldiklerinde en büyük kaynağı eğitime ayıracaklarını ve öğretmenlerin tüm sorunlarını çözeceklerini belirtti.

24-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş