Arama sonuçları

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka'dan Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması

CHP Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka'dan Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması

CHP Kadın Kolları BaÅŸkanı Nazlıaka'dan Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması. CHP Kadın Kolları Genel BaÅŸkanı Aylin Nazlıaka, "Ailesini, milliyetini, ekonomik ve sosyokültürel yapısını, yaÅŸam koÅŸullarını seçemeyen çocuklar, yetiÅŸkinlerin kararttığı bir dünyada yaÅŸamaya mecbur deÄŸil" ifadesini kullandı.

Nazlıaka, yazılı açıklamasında, 20 Kasım 1989'da kabul edilen Dünya Çocuk Hakları Günü'nün dünyada okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuÄŸun durumuna dikkati çekmek için önemli bir gün olduÄŸunu belirtti.

Aynı zamanda çocuk haklarının yasalarca güvence altına alınması ve farkındalık saÄŸlanması amacı ile kutlanan bu günün, temelde bir insan hakları meselesi olduÄŸuna iÅŸaret eden Nazlıaka, kırılgan grupta yer alan çocukların birçoÄŸunun dünya genelinde ve Türkiye'de büyük oranda eÅŸitsizliklere uÄŸradığını ifade etti.

SavaÅŸlar, yoksulluk, göç, eÄŸitim ve saÄŸlık sorunlarının çarkları arasında görünmez bir ÅŸekilde öÄŸütülen çocukların, doÄŸdukları andan itibaren eÅŸitsizlikle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Aylin Nazlıaka, ÅŸunları kaydetti:

"Ailesini, milliyetini, ekonomik ve sosyokültürel yapısını, yaÅŸam koÅŸullarını seçemeyen çocuklar, yetiÅŸkinlerin kararttığı bir dünyada yaÅŸamaya mecbur deÄŸil. Günümüz pandemi koÅŸullarında, milyonlarca çocuk sabunla el yıkama olanağı dahi bulamıyor. Dünya üzerinde okulların yüzde 43’ünde su ve sabunun bulunduÄŸu bir el yıkama alanı yok ve bu durum, okul çağındaki 818 milyon çocuÄŸu etkiliyor. Küçücük bedenleri ile tarlada, atölyelerde iÅŸçilik yapmak zorunda kalan, iÅŸ cinayetlerinde hayatını kaybeden, istismara uÄŸrayan, erken yaÅŸta ve zorla evlendirilen çocukların sorumluluÄŸu hepimizin omuzlarındadır. Yarının teminatı olan bu çocuklar daha hayallerini gerçekleÅŸtiremeden dünyaları baÅŸlarına yıkılıyorsa, biz siyasetçilere ve insanım diyen her yetiÅŸkine büyük görevler düÅŸüyor. Yerel yönetimlerden baÅŸlayarak, merkezimize aldığımız aydınlık yarınların kilit taşı olan çocuklara, umutlu ve güzel yarınları bizler bırakacağız."

19-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ