Arama sonuçları

CHP: Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalı

CHP: Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalı

CHP: Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği Eğitim Çalıştayı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Öğretmenlik Meslek Kanunu diye ayrı bir yasa olması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Biz öğretmenlerimizin ay başını nasıl getireceğini düşünmemesini istiyoruz" dedi.

 

'ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKMALI'

Kılıçdaroğlu konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"Öğretmen de düşünecek, sorgulayacak. Farklı düşündü diye onu alıp üniversiteden atarsanız KHK ile bu doğru değil. Hangi demokrasiden bahsediyoruz?

Öğretmenlere bir anlamda ekonomik olarak azap yaşatıyoruz. 3 bin 600 ek gösterge verilmesi lazım öğretmenlere. Özel okullara verilen desteği açıklayayım size, 5 milyar 78 milyon lira. 3 bin 600 ek gösterge verilseydi öğretmenlere onun mali yükü 5 milyar 200 milyon lira, daha az. Niye verilmiyor öğretmene. Özel okullara her türlü desteği veriyorsunuz, öğretmenlere o desteği vermiyorsunuz bunun da sorgulanması lazım.

Öğretmenlik Meslek Kanunu diye ayrı bir yasası olması gerekir. 3600 ek gösterge öğretmenlere derhal verilmelidir.

'ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 90'I YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR'

"Biz öğretmenlerimizin ay başını nasıl getireceğini düşünmemesini istiyoruz. Öğretmenlerin yüzde 90'nı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Madem bütçe yetmiyor, en azından yoksulluk sınırının 1 puan üstünde aylık verelim. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi gerek.

'ÖĞRETMENLER ARASINDAKİ AYRIM KALDIRILMALI'

Sözleşmeli, kadrolu öğretmen ayrımının da kaldırılması gerek. Taşımalı eğitime de son verilmli. Atama bekleyen binlerce öğretmen adayına rağmen, halen öğretmen açığı bulunuyor. Sağlıklı işleyen bir devlet anlayışında eğitim, sağlık ve güvenlikte boş kadro olamaz.

'PISA SONUÇLARI İÇİMİZİ ACITIYOR

PISA sonuçlar gerçekten içimiz acıyor, bizim çocuklarımız neden okuma becerisinde, matematikte, fen bilimlerinde gerilerde yer alıyor. Ortada bir sorun var.

'ÇOĞU ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK AKADEMİSYEN YOK'

Sadece ilk ve ortaöğretimde değil üniversitelerde de "facia" yaşanıyor. Her yere üniversite açtık" diye övünülüyor ama bunların çoğunda ders verecek akademisyen dahi yok.

Eğitim konusunda ayrılan kaynaklar da son derece yetersiz. 2002'de yüzde 17 olan eğitim yatırımları 2020 bütçesinde yüzde 4,65'e düştü. Üniversitelerden mezun olan gençlerin de iş bulamaması da çok önemli bir sorun.

YATILI TEKNOLOJİ LİSELERİ KURULMALI

Hala birleştirilmiş sınıflar ve ikili eğitim bulunuyor. Türkiye coğrafyasındaki bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kurulmalı. Buraya gelecek çocukların birinci veya ikinci sınıftan sonra kendi alanlarıyla ilgili firmalarda eğitim görmeleri lazım. Yani oraya gidip çalışma hayatını gözlemeleri ve orada staj yapmaları lazım. Staja başladıktan sonra bunların sosyal güvenlik primlerini kamu karşılamalı.

BETÜL KAÇAR NASA EKİBİNDE

Bizim yetiştirdiğimiz bir değer. Bir bilim insanı. Amerika’da NASA’ya dahil edildi. Attığı tweette şunu söylüyor: 'Cumhuriyetin çocuğu diye hitap etmişsiniz bana, ne kadar anlamli. Borcumuz biz kadınlara eğitim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyet'e. Keşiflerimiz tüm insanlığa hediye' diyor. Ben de Cumhuriyet'in sayesinde okudum. Fırsat eşitliği sunuldu bize. Bugün Cumhuriyet'i kuranların sayesinde bugün biz belli yerlere gelebiliyoruz."

 

 

18-01-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş