Arama sonuçları

CHP Sözcüsü Öztrak: Çalınan her soru, gençlerimizin çalınan hayatıdır

CHP Sözcüsü Öztrak: Çalınan her soru, gençlerimizin çalınan hayatıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında KPSS'deki iddialara ilişkin, "Çalınan her soru, gençlerimizin çalınan hayatıdır. Sınav sorularının çalındığı iddialarının ciddiyetle ele alınması gerekir. Çünkü bu sınavı kazanan da töhmet altında olduğu için, kaybeden de hakkının yendiğini düşündüğü için mağdurdur" dedi.

"GÜN GEÇMİYOR Kİ BÜYÜK BİR SKANDAL PATLAMASIN"

Devlette yönetim krizinin her gün büyüdüğünü ileri süren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ülkemiz yönetilmez halde. Gün geçmiyor ki büyük bir skandal patlamasın. İşte dün yaşadığımız skandal, bu kifayetsiz kadrolar, sağlıklı bir şekilde, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dahi yapamıyor" dedi.

"Bu milletin evlatlarının umutları, geçmişte çalınan sınav sorularıyla çok yandı. FETÖ ile beraber çok kul hakkına girdiler" ifadesini kullanan Öztrak, şöyle konuştu:

"Dün de yine sınav sorularının dışarıya sızdırıldığına yönelik sosyal medyada çok ciddi iddialar ortaya atıldı. Bunlar öyle mesnetsiz iddialar da değil. Ama ÖSYM yemeden, içmeden, doğru düzgün araştırmadan iddiaları hemen reddetti. Ardından artan kamuoyu baskısıyla, Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) konuyu inceleme talimatı verdiği açıklandı. Sonra da Erdoğan aynı gün gece yarısı, ÖSYM Başkanını, apar topar görevden aldı. Hayrola, bu ne telaş? ÖSYM Başkanı'nı kurban verip, bu işten sıyrılmayı mı düşünüyorsunuz? Yoksa giderayak devlete yandaşlarınızı doldurmaya çalışırken, operasyon elinizde mi patladı?

ÖSYM Başkanı'na tavsiyemiz, bu işi birilerinin talimatıyla yaptıysa, daha önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın yaptığı gibi kendisine talimat vereni açıklasın. Yoksa bu pilav daha çok su kaldırır. Çalınan her soru, gençlerimizin çalınan hayatıdır. Sınav sorularının çalındığı iddialarının ciddiyetle ele alınması gerekir. Çünkü bu sınavı kazanan da töhmet altında olduğu için, kaybeden de hakkının yendiğini düşündüğü için mağdurdur. Bu, yandaş olmayan gencin hakkını gasptır, derhal soruşturulmalı, ardından da gereği mutlaka yapılmalıdır. Kamuoyunun vicdanı hemen rahatlatılmalıdır."

03-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş