Arama sonuçları

CHP ve İYİ Parti'den ‘Andımız okunsun’ teklifleri

CHP ve İYİ Parti'den ‘Andımız okunsun’ teklifleri

CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, Öğrenci Andı’nın okullarda her sabah okunmasının, kanunla düzenlenmesini öngören tekliflerini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Milliyet Gazetesi’nden Bahar Atakan’ın haberine göre, İYİ Partili Hayrettin Nuhoğlu, Fahrettin Yokuş, Ayhan Erel, Ahmet Çelik, İmam Hüseyin Filiz’in imzası bulunan teklifin gerekçesinde, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun andın okutulması yönündeki kararı iptal ettiği hatırlatıldı. Gerekçede, şöyle denilmişti:

PEDAGOJİK OLARAK UYGUN MU?

“Bu yemin, pedagojik formasyon ilkelerine aykırı bir durum içermemektedir. Kaldırılmasında da herhangi bir kamu yararı yoktur. Atatürk’ün ilkelerine, Anayasaya ve kanunlara ters düşmektedir. Bu ant, eğitimde millilik bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulması açısından çok önemlidir.”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’in verdiği teklifinin gerekçesinde, şunları dile getirdi:

“Öğrenci Andımızın amacı; çocuklarımıza ümmet ve ırkçılık kavramlarının yerine ‘Türk Ulusu’ bilinciyle yurt ve millet sevgisini aşılamak, doğruluk ve çalışkanlık gibi erdemleri kazandırmaktadır. Bu kanun teklifiyle Öğrenci Andının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel okullarda ilköğretimin ilk 4 yılında, her gün tüm sınıflarda ilk ders başlamadan önce ‘Türkiye Cumhuriyeti’ vatandaşı olan tüm öğrenciler tarafından okutulmasının kanunla düzenlenmesi amaçlanmaktadır.”

YABANCI ÖĞRENCİLER OKUMASIN

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan’ın teklifinde ise yabancı uyruklu öğrenciler, andı okumaktan muaf tutuldu. Teklifin gerekçesinde, şunlar yer aldı: “Kanun teklifimiz; ulusal değerleri yücelten ve aşılayan eğitim anlayışının bir parçası olan ‘Andımızın’, değiştirilmeden, öğrencilerimize her sabah okutulması amacı ile hazırlanmıştır.”

31-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş