Arama sonuçları

CHP'li Aytekin: Köylerde telefon çekmiyor, Bakan EBA diyor

CHP'li Aytekin: Köylerde telefon çekmiyor, Bakan EBA diyor

CHP'li Aytekin: Köylerde telefon çekmiyor, Bakan EBA diyor. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Dursunbey İlçesine bağlı Çakırca, Mıcırlar, Odaköy, Hamzacık, Kavacık, Süleler ve Akbaşlar kırsal mahallelerini ziyaret etti. CHP Dursunbey İlçe Başkanı Mehmet Yavaş ve yöneticilerle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Dursunbeylilerin sorunlarını dinleyen Aytekin, “iktidara koşulsuz destek veren Dursunbeyliler çocukların mağduriyetinden dolayı ilçeyi terk ediyor” dedi.

“Bugün Dursunbey’deyiz. Dursunbey’de esnaf siftahsız günlerine devam ediyor. Bununla birlikte, iktidarın yarattığı yıkım en çok da kırsal ilçelerimizde hissediliyor. Çok yoğun bir göç veren Dursunbey’de nüfus hızla azalıyor," diye CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin şöyle devam etti:

Çünkü iktidar Dursunbey’i göç etmeye zorluyor. Birçok sorunu olan Dursunbey’de bu sefer farklı bir durum gözlemledik. Yaptığımız ziyarette Çakırca, Mıcırlar, Odaköy, Hamzacık, Kavacık, Süleler ve Akbaşlar kırsal mahallelerimizi ziyaret ettik.

Birçok köyde telefon çekmiyor. Herhangi bir acil durumda iletişim kurmak imkansız. Ama Milli Eğitim Bakanlığı almış olduğu uzaktan eğitim kararıyla altyapıyı kurmadan, bütün ülkeyi mağdur etmeyi başarmış gözüküyor. Dursunbey’deki öğrencilerin sahip olduğu imkanları kendi okullarının imkanlarıyla bir gören Bakan Selçuk, bir kuşağın eğitim öğretim hakkını elinden alıyor. Ülkenin birçok köyünde, internet altyapısı yok fakat Milli Eğitim Bakanlığı inatla dersleri online yapmanın peşine düşüyor. Türkiye’de 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon yok.

Telefon çekmiyor ama Bakan EBA diyor. Çocuklar uzaktan eğitimde, bilgi kaynağına gidebilmek için ilçe merkezlerine gitmek zorunda kalıyor. Bir süre sonra bu da çocuklara zor geliyor. Çocuklar, ders görmek yerine marketlerde tarlalarda çalışıyor. Sayın Bakan, öğrencileri eğitim sisteminden koparmayı başardı. Eseriyle ne kadar gurur duysa azdır. “

17-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş