Arama sonuçları

Özel okulda ücret artışları yüzde 200'leri buluyor

Özel okulda ücret artışları yüzde 200'leri buluyor

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, özel okullarda fiyat artışlarının yüzde 200'ü bulduğunu ifade ederek fiyatlandırmada ailelerin taleplerini dikkate alan düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, öğrencilerin ilk karnelerini aldıklarını anımsattı. Velilere, çocuklarını karneleriyle değil, yetenekleriyle değerlendirmesi tavsiyesinde bulunan Kaya, çocukların, daha mutlu ve başarılı olmaları için sevdikleri alanlara teşvik edilmesini önerdi.

ARTIŞLAR YÜZDE 200'LERİ BULUYOR

Özel okul ücretlerine yüzde 65 zam sınırı geldiğini belirten Kaya, şöyle dedi: "Özel okullarda fiyat artışları yüzde 200'leri buluyor. Yemek, kitap ve kıyafete ciddi zamlar yapıldı. Çocuğunu özel okula gönderen aileler perişan. 'Ne yapalım, özel okula göndermesinler.' diyemezsiniz. Özel okulun önünü açan milli eğitim politikaları iflas etmiştir. Özel okul fiyatlandırmasında ailelerin taleplerini dikkate alan düzenleme yapılmalı."

Kaya, iktidarın öğretmen atama takvimini açıklaması gerektiğini de ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Öğretmen açığı 200 bine dayandı. Siz 20 bin öğretmen atayarak bu sorunu çözemezsiniz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında amasız fakatsız 100 bin öğretmen ataması yapılmalı. Ya bu sorunu çözecekler ya da Bay Kemal gelecek ve bu sorunu çözecek."

21-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş