Arama sonuçları

Çocuk evlilikler: Sümeyye Erdoğan: Akıl tutulması

Çocuk evlilikler: Sümeyye Erdoğan: Akıl tutulması

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince "Çocuk Evliliği ve İstismarıyla Mücadele Çalıştayı" gerçekleştirildi. Dernekten yapılan açıklamaya göre, çalıştayın ilk oturumunun konusu "Çocuk Evliliğini ve İstismarını Hazırlayan Faktörler" oldu.

Hazar Derneği Kurucu Başkanı Ayla Kerimoğlu, "çocuk" ve "evlilik" kelimelerinin yan yana telaffuzunun ağırlığına işaret ederek, bu olgunun oluşturduğu travmalara şahit olmanın herkesin vicdanında taşınması güç bir vebal olarak yer bulduğunu belirtti.

12 MİLYON KIZ ÇOCUĞU

Kerimoğlu, çocuk yaşta evlilik konusunda son olarak 6 yaşındaki bir çocukla ilgili kamuoyunda infial oluştuğunu hatırlattı. UNICEF'in raporuna dikkati çeken Kerimoğlu, her yıl dünyada 12 milyon kız çocuğunun evlendirildiğini, 2020 itibarıyla dünyada evli çocuk sayısının 650 milyon olduğunu ifade etti.

AKIL TUTULMASI

Kadın ve Demokrasi Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da "Oy kullanması için bile 18 yaş sınırı aranan çocukların aile kurmak gibi bir sorumluluğun altına girmesi akıl tutulmasıdır" dedi. Bu durumu dini gerekçeyle meşrulaştırmaya çalışanları da gördüklerini kaydeden Bayraktar şöylle dedi: "Devlet mübahlar alanını da düzenleme yetkisine sahiptir. Kimse gerçek dışı gerekçeleri dini kisveye sararak devletin iradesini yok saymamalı."

20-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş