Arama sonuçları

'Çocuk Tarım Akademisi' ile toprağa dokunuyorlar

 'Çocuk Tarım Akademisi' ile toprağa dokunuyorlar

Kırıkkale'de öğrenciler, Kızılırmak kıyısında inşa edilen Obaköy eğlence ve dinlenme alanında oluşturulan "Çocuk Tarım Akademisi"nde eğitim alıyor.

Program dahilinde Çocuk Tarım Akademisi'ne getirilen ilkokul öğrencilerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince eğitim verilerek, alanda bulunan eski tarım aletleri tanıtılıyor, bitkilerin ekimi ve bakımı uygulamalı gösteriliyor.

TARIMI ÖĞRENİYORLAR

Akademi ile öğrencilerin tarımı eğlenerek öğrenmesinin yanı sıra doğayla kaynaşması, çevre bilinçlerinin oluşması, teknolojinin zararlarından korunması, tükettikleri gıdaların hangi aşamalardan geçtiğini ve nasıl üretildiğini görmesi de amaçlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, AA muhabirine, öğrencilerin tarımsal üretime ve gıda güvenliğine ilgilerini artırmak, geleceğin tarımcılarını yetiştirmek amacıyla bir alan oluşturduklarını söyledi.

Akademiye gelen öğrencilere ilk olarak eğitim sınıfında teorik bilgiler verildiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

UYGULAMALI EĞİTİM ALIYORLAR

"Daha sonra serada bitki yetiştiriciliği konusu uygulamalı öğretiliyor. Sonrasında her okul için oluşturduğumuz üretim kasalarında mevsime göre tohum ekiyor ya da fide dikiyorlar. Yine çocuklar burada fidan dikebiliyor. Öğrencilerimiz ektikleri ve diktikleri bitkileri takip ederek, ürünün hasadını yapabiliyor. Çocuklarımızın eğlenerek tarımı öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz saat 10.00 gibi buraya geliyor ve her sınıf 3 saate yakın burada kalıyor. Çocuklarımız hem konvansiyonel hem de organik üretimle ilgili bilgilendiriliyor. Yılda 1000 öğrenciyi burada misafir ediyoruz."

Sınıf öğretmeni Faruk Salar da "Çocuklarımızı toprakla buluşturmak, toprakla ilgilenmelerini sağlamak amacıyla buradayız" dedi. İkinci sınıf öğrencisi Rüzgar Ammar Kütükoğlu da fide dikip tohum ektiklerini, güzel aktiviteler yaptıklarını dile getirdi.

04-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş