Arama sonuçları

Çocuklar, daha iyi bir dünya için bu yıl 'İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı' temasını seçti

Çocuklar, daha iyi bir dünya için bu yıl 'İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı' temasını seçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) bünyesinde yaklaşık 22 yıldır çalışmalarını sürdüren Çocuk Hakları Komitesi, bu yıl ilk defa uluslararası anlamda "İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı" temasıyla 15 ülkeden çocuklarla toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde dün Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Çocuk Forumu'nun kapanış programı yapıldı.

32 BİNDEN FAZLA ÜYE VAR

Programın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörü Emirhan Keskin, çocuk hakları komiteleri olarak 81 ilden 32 bin 499 üyelerinin bulunduğunu söyledi.

Keskin, üyelerle özellikle okullardaki çocuklar başta olmak üzere, toplumun tüm kesimini çocuk hakları konusunda bilinç kazandırmaya ve duyarlılık sağlamaya ilişkin çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Keskin, 23. Uluslararası Çocuk Forumu'ndan bir ay önce çocuklara ekoloji okur yazarlığına yönelik eğitim verdiklerini dile getirdi.

"ÇOCUK FORUMU, BU YIL DİĞER YILLARDAN FARKLI OLARAK ULUSLARARASI YAPILDI"

Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörü Nurten Erdihan da yaklaşık 5 yıldır komitede görev aldığını söyledi.

Ulusal Çocuk Forumu'nun 2000 yılından itibaren her yıl toplandığını anlatan Erdihan, "Çocuk Forumu, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak uluslararası yapıldı. Foruma bu yıl 15 ülkeden arkadaşlarımız katıldı" dedi.

Erdihan, sonuç bildirgesini Emine Erdoğan'a ilettiklerini belirterek, desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hakları Komiteleri Danışma Kurulu Başkanı Sinan Hızlı ise bu yıl farklı ülkelerden foruma katılan çocuklarla biyoçeşitlilik, su sevileri, kuraklık, tarım, besin ve su kıtlığı konularında grup çalışmaları yaparak çözümler üretmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Uluslararası alanda iklim değişikliğiyle alakalı sempozyumlar ve forumlar bulunduğunu aktaran Hızlı, Türkiye'deki çocukların ve gençlerin bu etkinliklere katılması ve daha iyi bir dünya için bilinçli insanlar yetiştirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

24-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş