Arama sonuçları

Çocuklarda grip vakaları koronavirüsün önüne geçti

Çocuklarda grip vakaları koronavirüsün önüne geçti

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esma Türkmen, gerçek bir kışın henüz yaşanmadığını, mevsim dengesizlikler yüzünden virüs ve bakterilerin sorun oluşturduğunu belirtti.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beykent Üniversitesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esma Türkmen, şöyle dedi:

KÜÇÜK ÇAPLI ENDEMİ YAŞANIYOR

"Okulda çocukların hastalığı birbirlerine çok kolay bir şekilde taşımasıyla küçük çaplı bir endemi yaşanıyor. Geçen yıl çocuklar evde online eğitim aldıkları bir süreç yaşadı ve o dönemde rhinovirüs ve coxsackievirüs gibi birçok virüs sessiz bir şekilde bekledi. Çocuklar okula gitmeye başladıktan sonra patladı.

2 YAŞ ALTI AĞIR GEÇİRİYOR

Şu anda bulaşıcı hastalıklarda inflüenza ilk sırada yer alıyor. Kovid'den bile fazla. Hemen arkasından adenovirüs dediğimiz mide bağırsak sistemini tutan ve ishallerle, gözde iltihaplanmalarla, öksürükle seyreden virüs geliyor. Onunla beraber el, ayak ve ağız hastalığı olan coxsackievirüs salgını biraz azalmaya başladı. Hepsi yakın temasla kolay bulaşan virüsler. Bu hastalıkları 2 yaş altı sert geçiriyor."

05-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş