Arama sonuçları

Çubuk'ta Tekno Tasarım Kafe Projesi açıldı

Çubuk'ta Tekno Tasarım Kafe Projesi açıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kodlama, yapay zeka ve dijital tasarım eÄŸitimlerinin verileceÄŸi Tekno Tasarım Kafe açıldı.

Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü ve Çubuk Ä°mam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları DerneÄŸi'nin  (ÇÄ°MDER) hazırladığı "Tekno Tasarım Kafe" Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca kabul edildi.

Kafede, öÄŸretmen ve öÄŸrencilere kodlama, yapay zeka, modelleme, mimari tasarım, dijital oyun tasarımı, karakter tasarımı ve senaryo yazma eÄŸitimleri verilecek. Proje kapsamında, eÄŸitim alan öÄŸrencilerin hazırladıkları çalışmaların kurum ve firmalar aracılığıyla ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

EĞİTÄ°MLER ÜCRETSÄ°Z

Proje koordinatörü Burhanetdin Çelik, gençlere daha iyi hayat ÅŸartlar ve yeni fırsatlar saÄŸlamak, kiÅŸisel ve sosyal geliÅŸimlerini desteklemek için hazırlanan projenin "Gençlik Projeleri Destek Programı"nca desteklendiÄŸini belirtti.

EÄŸitimlerin tamamen ücretsiz olacağını vurgulayan Çelik, ÅŸöyle dedi: "Bu proje, uzun vadede düÅŸünülmüÅŸ ve ülkemize katma deÄŸer üretecek gençler yetiÅŸtirmeyi hedeflemektedir. Projenin kısa vadede çıktılarından birisi de projeden yararlanan öÄŸrencilerin kendi ürettikleri projelerle TEKNOFEST'e katılmalarını saÄŸlamaktır."

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Alican Kılıç ise gençler için seferber olduklarını ifade etti.

ÇÄ°MDER BaÅŸkanı Ahmet KarakuÅŸ ise ilçede tekno kent oluÅŸumunun yolunu açmak, bilim ve ilim insanlarının yetiÅŸmesine katkı sunmak istediklerini anlattı.

16-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ