Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızın kalfalık ücretlerini yükseltiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızın kalfalık ücretlerini yükseltiyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesleki eğitim merkezlerini gençler için cazip kılmak amacıyla kalfalık ücretlerinin arttırılacağını bildirdi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin gücünü, genç ve nitelikli insan kaynağından alan bir ülke olduğunu, "taşı sıksa suyunu çıkartacak" enerjiye sahip, dinamik, üretken, kabiliyetli ve kıpır kıpır bir gençliği olduğunu belirtti.

"Bu evlatlarımızın istihdamını artırmak ve yeteneklerini geliştirmek için kolları sıvıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

KALFALIK ÜCRETLERİNİ YÜKSELTİYORUZ

"Mesleki eğitim merkezlerini gençler için cazip kılmak amacıyla çocuklarımızın kalfalık döneminde aldıkları ücretleri yükseltiyoruz. Bu merkezlerde eğitim gören öğrencilerin ücretlerini kamu olarak üstleniyor ve sanayici üzerindeki yükü kaldırıyoruz. İş gücümüzü geleceğin alanlarına bugünden yönlendirmek için il il sektörel beceri haritaları oluşturuyoruz. Geleceğin mesleklerinde yeni iş imkanları oluşturmak için İŞKUR desteklerinde revizyona gidiyoruz. Gençlerin dijital yetkinliklerini geliştirebileceği uzun dönem staj programlarını destekliyoruz. Mevcut istihdam teşviklerinin etkinliklerini gözden geçirerek mükerrerliğe sebep olan uygulamaları belirliyor, sistemde sadeleştirmeye gidiyoruz."

12-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş