Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim yıl sonuna kadar online

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim yıl sonuna kadar online

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim yıl sonuna kadar online. Ara tatilin uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken, yüz yüze eğitime ara verilmesi kararı çıktı. Ara tatilden sonra öğrenciler okula yüz yüze eğitime dönmeyecek. Yıl sonuna kadar eğitim online olacak. Bu kararı Bakanlar Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Ara tatildeki öğrenciler, tatilin bitmesinin ardından yıl sonuna kadar eğitimlerini uzaktan online olarak sürdürecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EĞİTİM YIL SONUNA KADAR ONLİNE

 

İşte Erdoğan'ın eğitim ve yeni getirilen kısıtlamalarla ilgili açıklamaları:

Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Henük kesin bir çare bulunamadı. Aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler olmakla birlikte

Salgında, ağır bir durumla karşı karşıyayız.Ülkemizde de İstanbul başka olmak üzere baçı şehirlerde ciddi seviyelerde. Çok daha ciddi olmanız gerekiyor. Sağlık altyapımız ve çalışanlarının sınırlarını zorlamadan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak bunu atlatmaya devam etmeliyiz. Yoksa can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Milletimizden daha fazla hassasiyet ve katkı bekliyoruz. Amacımız ülkemizi kısa sürede bu salgın illetinden kurtarmak.

Kabine toplantısında yapılan istişareler sonucunda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik. Bunlar:

-Hafta sonları tedarik ve üretim tedbirleri aksatmayacak şekilde saat 10.00-20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

-Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

- 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma uygulaması 20 yaş altına da teşbih edilecek.

-Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

-Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

-Alışveriş merkezi (AVM), market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

-Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

-Kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. 

 -Şehirlerimizin, ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl hıfzıssıhha kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek.

-Kamu ve özel sektör iş yerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır.

 

 

17-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş