Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin tamamı bizim göz bebeğimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin tamamı bizim göz bebeğimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki Aydın Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, gençlerden aldıkları ilhamla yollarına çok daha güçlü ve kararlı şekilde devam ettiklerini vurguladı.

Gençlerin, vatandaşı olmaktan onur duyacağı bir Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Fırsat bulduğumuz her an şehirlerimize gidiyor, milletimiz ve gençlerimizle kucaklaşıyoruz" diye konuştu.

14 MAYIS'A YÜRÜYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Tekirdağ'da miting yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak gümbür gümbür 14 Mayıs'a yürüyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Efeler ilçesinde coşkuları meydandan taşan efe ve zeybeklerle beraber toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şöyle dedi: "Toplam yatırım bedeli 1 milyar 68 milyon lirayı aşan kamu yatırımları ile 1 milyar 137 milyon lirayı bulan özel sektör yatırımlarını resmen Aydınımızın ve ülkemizin istifadesine sunduk. Rabb'im ömür, milletimiz de yetki verdikçe Aydın'la birlikte tüm Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdüreceğiz. İstikbalimizin teminatı olan siz gençlerimizi, hayallerinizle buluşturmak için gereken tüm donanıma, tüm imkana tüm altyapıya sahip bir Türkiye'nin inşasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda son 20 yılda attığımız tarihi adımları sadece bir başlangıç kabul ediyoruz."

Erdoğan, gençlerin hedeflerine mani olan hangi engel ve zorluk varsa hepsini tek tek gidermekte kararlı olduklarının altını çizerek, bu anlayışla üniversite sayısını 76'dan 208'e çıkardıklarını dile getirdi.

"HARÇLARI KALDIRAN İKTİDAR CHP DEĞİL, AK PARTİ İKTİDARIDIR"

Artık üniversite bulunmayan il kalmadığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Zengin fakir demeden, örneğin bizim dönemimizde 10 lise mezunundan bir tanesi üniversiteye girebiliyordu ama şimdi tüm mezunlar üniversiteye girme şansını yakaladı. Bunu sağlayan AK Parti iktidarıdır. Göreve geldiğimizde gençlerimizin en büyük sıkıntılarından biri üniversite harçlarıydı. Şimdi üniversite harçları sorunu kaldı mı? Hepsini kaldırdık. Bunu biz yaptık. Marjinal gruplar sokakları yakıp yıkıyordu bu harçlardan dolayı. Şimdi ben gençlere sesleniyorum; gençler bu harçları kaldıran iktidar, dikkat edin, CHP iktidarı değil, AK Parti iktidarıdır. Biz üniversite harçlarını tamamen kaldırmak suretiyle hem bu örgütlerin istismar aracını ellerinden aldık hem de ailelerimizin yükünü hafiflettik."

"YURTLARIMIZIN YATAK KAPASİTESİNİ 850 BİNE ÇIKARDIK"

Erdoğan, eskiden, gençlerin ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak yurtların toplam sayısının 190, yatak kapasitesinin de 182 bin civarında olduğuna işaret etti. Erdoğan şöyle dedi: "Eylül ayında hizmete açtığımız 105 yeni yurt binasıyla birlikte toplam yurt sayımızı 800'e, yurtlarımızın yatak kapasitesini ise 850 bine çıkardık. Bunu biz yaptık, CHP değil, yanındakiler değil. Ellerinde büyükşehir belediyeleri var. Kaç tane yurt yapmışlar? Öyle bir dertleri yok. Biz dertliyiz dertli, biz aşığız aşık. Farkımız bu."

Yurtlarda önceden ranzalarda yatıldığını şu an ise tekli yatak sistemine geçildiğini anlatan Erdoğan, "İçeride odası, çalışma masası hepsi var. Bu hale getirdik. Yetmez dedik. Bunları daha modern hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, yurtların donanımını, otel konforuna yükselttiklerini, bu yıl yurtlara yüzde 98 gibi rekor yerleştirme oranı yakaladıklarını kaydetti.

"3,3 MİLYON GENCİMİZİN 27 MİLYAR LİRALIK ENDEKS BORCUNU SİLDİK"

Yurt ücretlerinde salgın döneminden bu yana herhangi bir artışa gitmediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen sembolik yurt ücretleriyle tüm gençlerimiz bu imkandan faydalanabiliyor. Bunun yanında talep eden tüm üniversite öğrencilerimizi kredi veya burs imkanlarıyla destekliyoruz. Bu yılbaşı itibarıyla üniversite öğrencilerimize lisansta 1250 lira, yüksek lisansta 2500 lira, doktorada 3750 lira kredi burs ödemesi yapıyoruz. Ayrıca yurtlarda kalan öğrencilerimize aylık 1800 lira beslenme yardımı veriyoruz. Geçmiş dönem kredi ödemeleriyle ilgili gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak 3,3 milyon gencimizin 27 milyar liralık endeks borcunu sildik. Bay Kemal, sen neyi sildin? Senin büyükşehir belediyelerinde acaba neler silindi?"

"GENÇLERİMİZ, DEVLETİMİZİN YURTLARINDA ÜCRETSİZ KONAKLAYARAK 81 İLİMİZİ GEZDİ"

Erdoğan, "Seyahatsever Genç Projesi" ile tatil dönemlerinde yurtların kapılarını 18-30 yaş gençlere açtıklarını söyleyerek, geçen yıl 325 binden fazla gencin, devlet yurtlarında ücretsiz konaklayarak 81 ili gönüllerince gezdiğini kaydetti.

Ülkenin dört bir yanında gençleri, tematik kamplarda bir araya getirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu yıl 15 farklı ilimizde, 15 farklı temada hayata geçirilen kış kamplarının 7'ncisini dün itibarıyla tamamladık. Bunların yanı sıra sporda, sanatta, eğitimde, sağlıkta, çalışma hayatında sayısız projeyi eseri ve yatırımı devreye alarak sizlerin yanında olduk. İnşallah bundan sonra da gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz, kamplarımız, yurtlarımız, burslarımız, spor tesislerimiz ve diğer imkanlarımızla sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz."

"GENÇLERİMİZİN TAMAMI BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR"

Erdoğan, her gencin kendileri için özel olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi siyasi fikre, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun gençlerimizin tamamı bizim göz bebeğimizdir. Gençlerin, tanımı başkaları tarafından yapılan harflerle sınıflandırılmasını, belli kalıplara ve şablonlara hapsedilmeye çalışılmasını reddediyoruz. Her biri farklı bir dünyayı, farklı bir karakteri, eşsiz bir potansiyeli temsil eden milyonlarca gencimizi böyle harcıalem tariflere sığdırmak mümkün de değildir, adil de değildir. Gençlerimizi, çoğu dışarıdan ithal kavramlarla tanımlama gayretlerinin gerisindeki hesapların elbette farkındayız. Bu çabanın gayesi gençleri anlamak, gençlerle empati geliştirmek, gençlerin gündemini takip etmek, derdiyle dertlenmek kesinlikle değildir. Bu tarz kurnazlıkların amacı gençlerimizi belli ideolojilere yönlendirmektir."

06-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş